DVH softbal wint, honkbal verliest

Patrick Schuchard - 10keer 3slag

Twee partijen heeft landskampioen heren Softbal 1 van De Vliegende Hollanders (DVH) dit weekend gewonnen. De Amstelveense softballers kregen Adegeest op bezoek voor een dubbele wedstrijd en wisten beide partijen te winnen met 12-2 en 14-3. Daardoor nemen de heren de gedeelde koppositie in, met een beter runsaldo dan Storks uit Den Haag. Honkbal 1 kon het tot nu toe ongeslagen seizoen dit weekend niet volhouden.  In een wedstrijd met veel slaggeweld en (te) veel fouten in het veld werd met 18-15 verloren bij Ban Topa FS uit Amsterdam. Helemaal vast staat de uitslag nog niet, want  Ban Topa stond met een ongerechtigde speler in het veld, wat de honkbalbond nu moet uitzoeken. De mannen staan voorlopig nog wel op de eerste plek.Honkbal 2 staat volgend weekend voor de cruciale partij tegen het Amsterdamse Boekaniers en deed het in de aanloop daarnaa prima door met 0-17 te winnen bij en tegen Quick Amsterdam. Verdedigend maakte DVH veel indruk, want Quick is nooit verder geweest dan het tweede honk, terwijl Patrick Schuchard 10 keer drie slag gooide in 5 innings.

Met de dames softbal van de Amstelveense vereniging blijft het dramatisch slecht gaan. Ook dit weekend  konden zij geen punt noteren in de dubbele wedstrijd tegen DSS in Haarlem. De eerste wedstrijd was verdedigend goed, maar toch werd met 2-0 aan het kortste eind getrokken. Daarna was bij de dames van DVH de koek een beetje op en ging de tweede wedstrijd met duidelijkere cijfers  -  8-1 –  verloren.

De topsport junioren meiden versloegen het zwakkere Almere ’90 twee keer, met 11-4 en 9-2. Ook werd doordeweeks nog de verregende wedstrijd tegen Alcmaria Victrix ingehaald, wat met goede pitching en sterk verdedigend veldwerk in een 1-1 gelijkspel eindigde. De meiden wonnen daarna de ‘tie-break’ nog met 3-2, maar deze regel is bij de junioren nog niet officieel, dus voor de competitie geldt het gelijkspel. De meiden staan nog steeds op de tweede plek en over twee weken volgt de kraker tegen Centrals uit de Bilt.  Het programma van volgend weekend ziet er als volgt uit. Zaterdag 16 juni: 14.00 uur, Softbal dames 1 – Centrals (dubbel).  Zondag 17 juni: 14.00 uur: Honkbal 1 – Vennep Flyers; Topsport Junioren Softbal – Onze Gezellen (dubbel). Om 16.00 uur± Boekaniers – Honkbal 2.

Lees ook:DVH honkballers blijven winnen
Lees ook:Succes ondanks regen voor DHV softballers
Lees ook:Herenteam DVH softbal verstevigt toppositie
Lees ook:Wisselende resultaten DVH-teams softbal en honkbal
Lees ook:Averij voor softballers DVH, winst voor honkballers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.