Sportbedrijf strijdt tegen overgewicht kinderen

dikke-kinderenHet Amstelveens Sportbedrijf wil iets gaan doen tegen overgewicht bij scholieren, in samenwerking twee scholen. De afdeling Sportstimulering start in het nieuwe schooljaar in twee brugklassen VMBO van Panta Rhei en het Amstelveen College met het een aantal programma’s in het kader van project PIANO (Preventie Integrale Aanpak Noord-Holland gericht op Overgewicht). Dat is ontwikkeld door de VU, het NISB en de GGD. Het is, als de pilot goed blijkt te werken, de bedoeling na positieve te adviseren tot een bredere aanpak in het onderwijs en daarbuiten.Zie ook www.jumpin.nl. Het Sportbedrijf deed via de actie ‘Amstelveen Beweegt’ al veel aan bevordering van een gezonde, sportieve en bewegelijke leefgemeenschap in de stad, door veel energie te steken in acties om jong en oud te stimuleren te gaan sporten en bewegen.Onlangs werd de JeugdSportPas (JSP), al een aantal jaren een aansprekend succes, verbreed tot de JeugdActiviteitenPas Amstelveen (JAP A). Nieuw daarbij is dat ook kon worden gekozen voor introductie bij de Muziekschool Amstelveen en voor activiteiten op het gebied van Natuur- en Milieu Educatie(NME). In eerste instantie gold de pas alleen voor kennismaking via de pas met verschillende takken van sport. Daarvan maakten in het vorige leerjaar 640 kinderen gebruik.

Lees ook:‘School on the move’ tegen overgewicht scholieren
Lees ook:Bewegen tegen overgewicht op AC
Lees ook:Sportbedrijf wil jonge kinderen laten bewegen
Lees ook:Eén op de drie Amstelveners eenzaam
Lees ook:Nieuw blok activiteiten JeugdActiviteitenPas van start

Eén reactie op “Sportbedrijf strijdt tegen overgewicht kinderen

  1. bakker bik

    Die pilotprojekten zijn wel leuk. Je wordt er tegenwoordig mee doodgegooid. Het kost allemaal veel geld, maar ondertussen is het structureel aantal gymuren gegeven door bevoegde krachten afgenomen. Het gaat er juist om dat je de te dikke kinderen (en ouders) laat bewegen en die bereik je hier niet mee.
    -
    Op een bij mij bekende school werden alle kinderen gewogen en werden de resultaten daarvan (indien nodig & door gymleerkracht medegedeeld+ advies) op de verplichte rapportenavond.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.