Gemeente garandeert minimumprijs oud papier voor RODA ’23

De gemeente gaat een minimumprijs voor de opbrengst van oud-papier garanderen aan voetbalvereniging RODA ’23. Voor elke toon ontvangt de vereniging in elk geval dertig euro. De gemeente ontvangt zelf van Papier Recycling Nederland voor het gescheiden ingezamelde papier twintig euro. Het tientje extra voor de sportclub financiert zij uit de afvalstoffenheffing. RODA ’23 zamelt al jarenlang in goede samenwerking met de gemeente papier in om de verenigingskas te spekken. Vorig jaar 135 ton. De gemeente vindt dat belangrijk inwoners bewust te maken van de hergebruikwaarde van oud papier. Maar inmiddels zijn de oud papierprijzen stevig gezakt en de vrijwilligers minder bereid structureel in te blijven zamelen. De inkomsten voor de vereniging zijn zwaar teruggelopen.Door de garantieregeling ontvangt de club van 1 maart af tot mei 2010 altijd dertigf euro per ton. Bij de slechte papierprijzen van de laatste maanden zou dat de gemeente over vorig jaar 1350 euro hebben gekost. Maar inmiddels trekken de prijzen volgens de gemeente al weer wat aan.

Lees ook:Financiele meevaller voor gemeente
Lees ook:HIC krijgt geld van VriendenLoterij
Lees ook:Gemeente pompt dik half miljoen euro in Cobra Museum
Lees ook:Vragen over duur ‘papier’ uitbreiding WC Westwijk
Lees ook:De Ruyterschool wint wedstrijd papier inzamelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.