Burgerbelangen: ‘B&W vergeten eigen sportbeleid’

Dat de conditietrainingen van Roda '23 en Volleybal Martinus hun huisvesting dreigen kwijt te raken, bewijst dat B&W de uitgangspunten voor hun eigen sportbeleid niet serieus nemen. Ze zijn die blijkbaar vergeten, constateert de fractie van Burgerbelangen (BBA) in de gemeenteraad. De fractie heeft aangekondigd in de raadsvergadering van woensdag (6 februari) het college daarop te zullen aanspreken. Zij wil opheldering. Enkele jaren geleden dreigde Martinus ook al dakloos te worden. Hoewel het huidige college eerder sport weer leek te omarmen, blijkt daar nu in de praktijk weinig van, vindt BBA-raadslid David de Jong.

 

De Jong: "Terwijl het college zonder blikken of blozen voorstelt voor probleemjongeren 800.000 euro zonder deugdelijke onderbouwing te willen besteden, worden sportverenigingen als Roda'23 en Volleybal Martinus met een kluitje in het riet gestuurd. Ze zitten in een zeer moeilijk parket doordat geen reële oplossingen worden aangeboden ter vervanging van hun huidige accommodaties." De verenigingen moeten wegens gemeentelijke plannen voor herontwikkeling van gebieden hun huidige accommodaties verlaten. De gymzaal in Bovenkerk, waar Roda trainde, wordt bijvoorbeeld gesloopt.

Het college verkondigde tot nu toe dat sport midden in de samenleving hoort, een waardevol bindmiddel is en dat alles behouden moest blijven wat breedtesport mogelijk maakt. "Nog geen twee jaar later lijkt het uit VVD, CDA en PvdA bestaande college die deze onderdelen uit haar eigen programma te zijn vergeten", zegt De Jong.

 

Lees ook:Bestuurders bij voetbalstrijd
Lees ook:Burgerbelangen bejubelt (breedte)sportbeleid
Lees ook:Burgerbelangen wil noden sportclubs in kaart brengen
Lees ook:Eerste grote sporthal klaar in 2009
Lees ook:Sportmarkt op het Stadsplein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.