Nieuw hockeystadion in Amsterdamse Bos

Gemeenten willen nieuw hockey stadion in Amsterdamse BosDe gemeenten Amsterdam en Amstelveen willen een nieuw hockeystadion in het Amsterdamse Bos. Het moet ongeveer op de plaats van het huidige Wagenerstadion, bij het sportpark in het bos komen. Daarmee steunen de gemeenten het plan van drie hockeyclubs en een groep bedrijven. De nieuwe arena zal plaats bieden aan 12.500 toeschouwers en kan in 2010 worden geopend. De beide gemeenten vinden dat het hockeystadion geschikt moet zijn voor zowel top- als breedtesporters en voor (andere) recreatieve doeleinden. Ook moet het goed in het landschap passen en voornamelijk met private gelden worden gefinancierd.

 

De Amsterdamse sportwethouder Carolien Gehrels ziet een ‘sportas' lopen van Riekerhaven, via Olympisch Stadion, Sporthallen Zuid en Bosbaan naar het hockeystadion. "Zo heb je de olympische en internationale sporten mooi geconcentreerd en zijn ze tegelijkertijd goed bereikbaar voor de gewone Amsterdammer."
Volgens haar Amstelveense collega Joss Tabak hoort een hockeystadion bij Amstelveen. Het Amsterdamse Bos is publiekrechtelijk Amstelveens grondgebied, maar het wordt privaatrechtelijk door Amsterdam geëxploiteerd.

Lees ook:CDA: Amstelveen ‘speelstad’ bij Olympische Spelen 2028
Lees ook:Vier gemeenten en twee provincies sportief op de (wereld) kaart
Lees ook:Jons Hensel koninklijk geridderd
Lees ook:Zuma dansen voor goed doel in het Bos
Lees ook:Niets te doen aan betaald parkeren in Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.