Start Rode Kruis-week met infomiddag

IMG-20150520-WA0000De landelijke collecte van het Rode Kruis staat weer voor de deur. Van 14 tot en met 20 juni komen ook Amstelveense vrijwilligers weer langs. Bij de start van  ‘Rode Kruis Week’ biedt de lokale afdeling een middag vullend programma aan op zondag 14 juni, rond en in het gebouw aan de Van der Leeklaan 3, hoek Hueseplein.

 Het begint om 13.00 uur en omvat:

  • Een EHBO spel: iedereen kan daaraan meedoen. Slachtoffers worden gespeeld door echte lotussen. Die worden ingezet bij allerlei oefeningen en trainingen van diverse professionele hulpdiensten. Tijdens het spel krijgt men feedback en tips over EHBO. Deelnemers krijgen ook een gratis lootje voor de loterij.
  • Quizzen: voor volwassenen en kinderen, leuke prijzen. Deelname is gratis
  • Fietstochtje: duurt ongeveer 1 tot anderhalf uur en onder begeleiding van ons EHBO Bike team. Onderweg een stop voor een gratis drankje. Eigen fiets meenemen.
  • Loterij: loten verkoop voor het Rode Kruis. 1 lootje= 1 euro. Prijzen: 1 volledige EHBO cursus, 3 reanimatielessen en nog veel meer. Trekking om 17.00 uur, de uitslag wordt ook bekend gemaakt via Facebook en andere media.
  • Informatie over de activiteiten van het Rode Kruis Amstelveen: tijdens de middag zijn tal van vrijwilligers aanwezig om over hun activiteiten te vertellen.

Dinsdag 16 juni van 10 tot 12 uur: gratis workshop over EHBO bij kinderen en baby’s. Speciaal bedoeld voor mama’s en papa’s, maar ook oppassen en andere belangstellenden zijn welkom. De workshop wordt begeleid door twee ervaren instructeurs. Er is geen basiskennis EHBO nodig. Reserveren nodig via [email protected]

 

 

Lees ook:Rode Kruis AV zoekt collectanten
Lees ook:Rode Kruis met verkoopkraam in Groenhof
Lees ook:Rode Kruis zoekt EHBO-ers
Lees ook:Burgemeester collecteert voor het Rode Kruis
Lees ook:Inbraak in Rode Kruis gebouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.