Aantal WW-uitkeringen in AV gestegen

imagesTerwijl in heel Groot Amsterdam, het aantal ww-uitkeringen het laatste jaar met 0,1% steeg, liep het in die periode in Amstelveen op met 1,2 %. Met ruim een procent meer dus. De maand november verschilde overigens in Amstelveen nauwelijks met oktober, er kwamen drie werklozen met een WW uitkering bij (0,2%) waardoor dat steeg tot 1793. In Aalsmeer steeg het aantal uitkeringen vorige maand met 1,4% (zelfde als landelijk) tot 668. Voor heel Noord-Holland is dat percentage 0.7. Overal neemt de kans op een baan af naarmate men ouder wordt.

UWV telde eind november 2014 in Groot Amsterdam 29.466 lopende WW-uitkeringen. Dit is nagenoeg hetzelfde aantal als eind oktober 2014 (29.467) en een minimale stijging ten opzichte van een jaar geleden (35 WW-uitkeringen erbij: dat is +0,1%).

In het voorjaar van 2014 is in de regio het aantal WW-uitkeringen gaan dalen na een lange periode van stijging door de kredietcrisis, meldt de instantie. Om zowel Amstelveen als Aalsmeer heeft nu 4,5% van de beroepsbevolking een WW-uitkering. Maar veel werklozen zijn natuurlijk inmiddels doorgestroomd naar een bijstandsuitkering, zodat het percentage werklozen hoger ligt. De gemeente denkt met haar beleid daar velen van aan regulier te helpen.

In Nederland als geheel is het aantal WW-uitkeringen de afgelopen maand wel gestegen: met 1,4% ten opzichte van oktober 2014 en met 1,5% in vergelijking met een jaar geleden.

Normaal gesproken stijgt aan het eind van het jaar het aantal WW-uitkeringen als gevolg van seizoensinvloeden. Het gelijke aantal eind november ten opzichte van oktober in Groot Amsterdam duidt volgens UWV op een dalende trend, die na een korte onderbreking weer zal doorzetten.

 

Laag WW-percentage

De arbeidsmarktregio Groot Amsterdam ondervindt minder de gevolgen van de recessie dan de rest van Nederland. Het WW-percentage (de WW-uitkeringen uitgedrukt als percentage van de beroepsbevolking) bleef in Groot Amsterdam steeds onder het landelijke cijfer en kwam eind november 2014 uit op 4,9%, terwijl dit landelijk op 5,4% ligt.

 

 

De arbeidsmarktregio Groot Amsterdam bestaat uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, De Ronde Venen en Uithoorn.

 

 

Lees ook:Werkloosheid gestegen in AV
Lees ook:Werkloosheid opnieuw gedaald
Lees ook:Daling aantal ww-uitkeringen in AV
Lees ook:Toename WW-uitkeringen in juli
Lees ook:Aantal WW-uitkeringen gedaald in AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.