SP in actie tegen sluiting zorgcentra

SP logoMet als slogan ‘Verplicht verhuizen? Ik dacht het niet!’ voert de SP actie tegen de bezuinigingen in de zorgsector, waarvan vooral ouderen de dupe worden. Donderdag 8 mei is de partij om 9.30 uur in het Huis aan de Poel, waar zij ouderen dan zélf aan het woord laat. Die kunnen er een briefkaart invullen. De ingevulde briefkaarten worden vervolgens naar het kabinet Rutte gestuurd.

Recent moest een 104-jarige uit Mijdrecht naar Amstelveen verhuizen, omdat in zijn vorige woonplaats een zorgcentrum werd opgedoekt.  De SP constateert dat het kabinet 800 van de 1300 verzorgingshuizen wil sluiten. Op dit moment wonen ongeveer 100.000 ouderen in zo’n instelling. “Wegens de bezuinigingen moeten ouderen in verzorgingshuizen gedwongen verhuizen. Of ze komen het verzorgingshuis niet meer in, terwijl zij de geborgenheid juist nodig hebben”, zegt raadslid Marina Casadei van de SP.

“Dat pikken wij niet. Deze plannen betekenen bovendien dat ouderen verplicht langer thuis moeten blijven wonen, terwijl er ook fors wordt bezuinigd op de thuiszorg. Duizenden zorgmedewerkers verliezen hun baan. Hun werk wordt door het kabinet te grabbel gegooid. Wij zeggen daarom nee tegen de gedwongen verhuizingen en de afbraak van de ouderenzorg. Ouderen verdienen beter”.

 

 

 

 

Lees ook:SP: ‘Bezuiniging bieb onevenredig groot’
Lees ook:Raat: ‘Zorg moet ouderen waardig behandelen’
Lees ook:SP: ‘WMO-loket klantonvriendelijk’
Lees ook:Actie voor behoud speelveld KKP, nu poepveld
Lees ook:Alleen SP tegen beleid Participatiewet

Eén reactie op “SP in actie tegen sluiting zorgcentra

  1. Frank bikker

    De SP heeft in deze gelijk, maar zijn zij niet rijkelijk te laat om dit naar buiten te brengen? Of is dit geklets om hun kruit droog te houden, zodat zij na de verkiezingen nog concessies op dit vlak konden doen? Het enige wat je nog meer bereikt is nog meer onrust in de verzorgingscentra, ook in de centra waar helemaal niet verhuisd hoeft te worden, anders zou je uit het bovenstaande kunnen afleiden dat het huis aan de Poel op de nominatie staat.
    Een terzijde is dat voorbeeld van die 104 jarige. Er werd door een lokale journalist al vermeld op dichtbij.nl dat dit al uitgebreid in de Telegraaf had gestaan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.