‘O wat ben je mooi’ voor 140 vrouwen

 

Alleman

Alleman

Vooral in Oost-Europa wordt Internationale Vrouwendag op 8 maart jaarlijks uitbundig gevierd, wat dan weer voor een piek in de Nederlandse bloemenexport zorgt. Maar ook in Amstelveen besteedt met er altijd aandacht aan. Vooral dankzij animo ervoor in socialistische gelederen.  

“Napak ganda mo tingnan” of “Comme tu est belle!” waren vorige week de welkomstkreten bij binnenkomst in Alleman. Het betekent ‘Oh,wat ben je mooi!’ in het Filippijnse en het Frans.  Het programma, georganiseerd door het Intercultureel Vrouwenplatform, werd door ongeveer 140 vrouwen bijgewoond.

De zaal was versierd met mooie kleding van de Kledingbank. Een dame daarvan presenteerde haar nieuwe kleding op de catwalk. Ook dames deden dat voor en na hun vernissage.

Tussendoor presenteerde prof. dr. Mineke Schipper een modeshow door de eeuwen heen. Zij liet zien hoe en waarom mensen zich in de loop der tijd zijn gaan kleden. Dr Iffat Rose Gill, een Pakistaanse, vertelde hoe zij vrouwen in Pakistaanse dorpen naar het dorpsplein (choupaal) kreeg waar voorheen alleen  de mannen  kwamen. Zij gaf hen allen eenzelfde fleurige sjaal (chunri). Dit gaf hen kracht om samen te komen.

Gill startte een project om via moderne communicatiemiddelen sociale en economische emancipatie van de vrouwen te stimuleren. Ook wordt hierdoor hun de zelfredzaamheid bevorderd . Het hele programma werd gepresenteerd door Sue Changoe.

Na al het gepraat werd de Zumba gedanst o.l.v. Marjan Bakker en kon de afterparty beginnen, met haring van de Volendammer vishandel en internationale hapjes, bereid door een Koerdische en een Marrokaanse vrouw. Verder konden de dames zich laten verwennen door een kapster of schoonheidsspecialiste.  De wethouders Koops en Raat kwamen ook even kijken, net als een aantal (toekomstige) raadsleden. Deze bijeenkomst werd ondersteund door AanZ en mede mogelijk gemaakt door Stichting Theo Jansen M.O.C., Stinakfonds, Wijkplatform KKP, Volendammer Vishandel, AH Kostverlorenhof  en ICI Paris.

Lees ook:Viering Vrouwendag in Alleman
Lees ook:Feest wegens Vrouwendag
Lees ook:DVH zoekt vrouwelijk talent voor topsport junioren team softbal
Lees ook:DVH-vrouwen blijven verliezen
Lees ook:Koops tegen 50+ vrouwen: ‘uw talenten zijn nodig’

Eén reactie op “‘O wat ben je mooi’ voor 140 vrouwen

  1. gjzn

    Wethouders Koops en Raat, da’s een bijzonder stel van socialisme.
    De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Zo bleek de afgelopen vier jaren met dit bijzondere duo. Hopelijk zijn we er 8 maart 2015 met z’n allen wederom present.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.