PvdA komt met plan tegen jeugdwerkloosheid

stages en banenHet mag dan een landelijk plan zijn van de PvdA, de lokale afdeling en fractie in de gemeenteraad sluit zich er graag bij aan. De sociaal democraten menen te weten hoe de toenemende jeugdwerkloosheid moet worden aangepakt. Namelijk door op lokaal niveau werkgevers te helpen meer banen en stages voor jongeren te creëren. Banen die er niet zijn gewoon maken dus. De PvdA stelt voor jongerenvouchers gaan inzetten, stagefondsen oprichten en jongeren intensief begeleiden. Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer kwam deze week met het plan.

De door de crisis veroorzaakte jeugdwerkloosheid is ook een doorn in het oog van de lokale lijsttrekker Jeroen Brandes. Zoals natuurlijk van iedere weldenkende politicus.  “Aanpak van jeugdwerkloosheid is topprioriteit”, zegt Brandes.  “Juist in het begin van je loopbaan is het van belang dat je niet meteen op achterstand komt te staan. Onze voorstellen kunnen voor jongeren net dat kleine beetje verschil maken waardoor ze wel een baan krijgen. Dat biedt perspectief.”

 

De PvdA wil dat iedere gemeente een banencoach krijgt, die jongeren begeleidt bij het solliciteren, maar ook actief contact zoekt met werkgevers om hen aan het werk te krijgen. Ook komt er geld beschikbaar om banen en stages te creëren. Jongeren met een uitkering krijgen een ‘jongerenvoucher’, waarmee werkgevers die hun een baan aanbieden tot 2500 euro tegemoetkoming in de salariskosten kunnen krijgen. Ook wil de PvdA dat iedere gemeente een stagefonds krijgt, waaruit stagekosten gedeeltelijk kunnen worden betaald. Op een participatietop kunnen per gemeente afspraken worden gemaakt met werkgevers over hoeveel banen en stages zij hier tegenover stellen.

 

Lees ook:Veertig mille voor maatschappelijke stages
Lees ook:PvdA maakt werk van stages en vakmanschap
Lees ook:Werkloosheid jongeren valt mee
Lees ook:Campagne om jongeren aan werk te helpen
Lees ook:Mantelzorg nadelig voor werkgevers?

Eén reactie op “PvdA komt met plan tegen jeugdwerkloosheid

  1. frank bikker

    2500 euro per baan maar liefst en hoe lang moeten ze dan werken bij die baas. Zes maanden? En dan weer 3 maanden op de keien en dan weer 2500 euro voor de baas. Daar zullen de grootgrutters van smullen! Weggegooid geld en ondergraving van het minimumloon!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.