Juniorkamer schenkt Kersbomen aan Voedingsbank

IMG_2544[1]

Grea Twint (met boom) neemt de kerstbomen en -versiering in ontvangst

voedselbankjpgDankzij de Junior Kamer in Amstelland (JCI Amstelland) kon de Voedselbank deze week aan 27 gezinnen een kerstboom plus complete versiering schenken. “De bomen moesten door onze cliënten worden besteld en van die gelegenheid hebben er 27 gebruik gemaakt”, vertelt Grea Twint, coördinator van de Voedselbank Amstelveen.

“Wat is kerst zonder kerstboom?” Zo luidt de reactie van JCI Amstelland. Tegen de achtergrond van die gedachte schonk de juniorkamer het benodigde aantal bomen plus uitbundige versiering. Voor 27 gezinnen hoopt de netwerkvereniging voor jonge ondernemende mensen op die manier de donkere dagen iets lichter te maken. De kerstbomen worden gesponsord uit de opbrengst van het landelijk congres dat JCI Amstelland in mei van dit jaar organiseerde.

“We maken die gezinnen blij met prachtige bomen en versiering. We zijn dan ook enorm trots dat we dit kunnen waarmaken, samen met onze leverancier Edelman” aldus Helga Bruinsma van Bruinsma Hydrokultuur. Zij is actief lid van JCI Amstelland. De vereniging draait sinds de oprichting in 1979 volledig op vrijwilligers.

Alle leden zijn maatschappelijk betrokken en actief in de lokale gemeenschap bij verschillende projecten, zoals het project Jeugdwerkgelegenheid van de Gemeente Amstelveen. Vorige week stelden de leden de dozen met kerstversiering samen en de kerstbomen zijn maandag feestelijk overhandigd aan de Voedselbank.

Naast de ontwikkeling van haar eigen leden vindt JCI Amstelland lokale impact erg belangrijk. Daarom heeft de vereniging naast de kerstbomen actie al eerder dit jaar een donatie mogen doen aan het Instrumentenfonds Amstelveen. En zijn in het afgelopen jaar diverse malen bloemen uitgedeeld in verschillende verzorgingstehuizen in de regio.

JCI (Junior Chambers International) Amstelland maakt onderdeel uit van JCI Nederland, een netwerkvereniging voor ondernemende mensen tot 40 jaar. Die bestaat uit bijna 2500 leden in ruim 100 lokale afdelingen. De vereniging zet zich in voor de ontwikkeling van de lokale, nationale en internationale gemeenschap, persoonlijke ontwikkeling van haar leden en ondernemerschap.  JCI Amstelland heeft op dit moment 25 leden, maar laat weten open te staan voor nieuwe enthousiaste leden, partners en sponsoren. Meer informatie op de website: www.jciamstelland.nl. Jonge ondernemers kunnen ook contact opnemen via [email protected]. Er worden geregeld informatieavonden voor geïnteresseerden georganiseerd.

 

Lees ook:Nationaal JCI Congres in Amstelveen – Bruinsma Hydro sponsor
Lees ook:JCI congres in de schouwburg
Lees ook:Bloemen van junioren voor bejaarden
Lees ook:Kennismaking met JCI voor jonge ondernemers
Lees ook:NetZomer: beachvolleybal en netwerken voor goede doel

Eén reactie op “Juniorkamer schenkt Kersbomen aan Voedingsbank

  1. frank bikker

    Goeie sponsoring! Heel leuk!!
    Zeg Grea, hoe loopt eigenlijk dat volkstuinprojekt? Is het gelukt?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.