ChristenUnie wil kerstpakketten voor minima

Alle Amstelveners met een minimum inkomen moeten dit jaar een kerstpakket krijgen. Dat vindt de ChristenUnie (CU). Die wil de pakketten financieren uit de dit jaar overgebleven € 182.000 in het potje van het Fonds Werk en Inkomen(W&I). B en W hebben voorgesteld dat geld te gebruiken voor initiatieven op het gebied van ‘maatschappelijke participatie. Maar omdat de resterende middelen tot het inkomensdeel (I) van het fonds behoren, meent de ChristenUnie dat kerstpakketten een betere besteding vormen. Het is verstrekking van inkomen (in natura) aan de doelgroep, redeneert CU-raadslid Jacqueline Koops.

Zij wil dat de gemeente elk jaar een kerstpakket aan de minima geeft. In de vergadering van de raadscommissie Burgers en Samenleving bleken alle partijen zich in het voorstel van de ChristenUnie te kunnen vinden. In het verleden heeft ook de PvdA voor kerstpakketten gepleit. De VVD wil overigens ook andere initiatieven bekijken. En Burgerbelangen (BBA) had er kennelijk moeite mee dat de CU met de suggestie kerstpakketten te verstrekken is gekomen. Het moet een gemeentelijk initiatief zijn, liet die fractie weten. Zij heeft zich eraan gestuurd dat de ChristenUnie vorig jaar zelf op beperkte schaal kerstpakketten heeft uitgedeeld. Dat hoort een politieke partij niet te doen, vindt BBA.
Wethouder Groot laat uitzoeken of en hoe verstrekking van kerstpakketten wettelijk mogelijk is. Een moeilijkheid zou kunnen zijn dat die op een vorm van categorale bijstand lijkt. Die is sinds 2003 verboden door het Rijk. Maar volgens de commissie zijn er best wegen te vinden om dat verbod te omzeilen.

Lees ook:Voedselbank: ‘Geef ons resten kerstpakketten’
Lees ook:ChristenUnie heeft kerstpakketten aan minima
Lees ook:PvdA en D66 willen fonds voor zorginnovatie
Lees ook:CDA: geen eigen bijdrage van minima voor sport
Lees ook:Nominaties indienen voor Groen (Links) Lintje

6 reacties op “ChristenUnie wil kerstpakketten voor minima

  1. Hans van der Liet

    Akkoord, mits er ook een tegoedbon voor een gratis golfles in het pakket komt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Th. Bos

    Golfles voor de minima? Zullen al die VVD-ers blij mee zijn. Al dat pleps zonder villa zomaar tussen de elite. Trouwens, wat hebben ze aan 1 les. Ze kunnen daarna toch niet meedoen aan dat knikkeren voor wie te lui is om te bukken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Golf is geen elitesport meer. En na dit initiatief van mij al helemaal niet meer. Overigens is het open karakter van de op te richten golfclub één van de gestelde randvoorwaarden. Bovendien lijkt golf mij inspannender dan knikkeren, want bij dat laatste zit je op je knieën en bij golf moet je kilometers lopen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Johan Th. Bos

    ‘Open karakter’ wil niet zeggen:gratis. En minima hebben nu eenmaal net teveel om dood te gaan en te weinig om van te leven. Het blijft weg degelijk een elitesport. Misschien breidt alleen de elite zich iets uit.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Taz

    Een dan lekker belasting betalen, eeeh, waarvan. Dus nog dieper in de financiele ellende! Goed idee CU. Sukkels!

      /   Beantwoorden  / 
  6. j

    kunnen we niet wat van de duizenden overgebleven kerstpakketten in Den Haag naaar A’veen halen/krijgen?????

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.