Mark Rutte op VVD-campagnefeest in Amstelveen

In StadshartEen feestje werd het wel, ondanks het gure weer. Naar VVD-snit in, wat ook premier Mark Rutte een typische liberale gemeente moest noemen. De Amstelveense VVD-afdeling had de altijd goedlachse minister-president zaterdag in haar midden om, samen met alle kandidaten voor het raadslidmaatschap, met inwoners te praten in het kader van de onontkoombare verkiezingscampagne.

Middeninkomens

Bouwen voor de middeninkomens is volgens Rutte nu wat deze gemeente te doen staat. Hij speelde in een door zijn partij al decennia gedomineerde stad min of meer een thuiswedstrijd. Bij vriend en vijand scheen hij in de smaak te vallen en opvallend leek zijn gemakkelijke benaderbaarheid. Een Japanse inwoner riep met verwondering uit dat de ‘prime minister’ zomaar in het wild op straat bleek te lopen en zich aan een stuk door lachend tussen winkelend publiek mengde.

Het GroenLinks maakte van de gelegenheid gebruik ook maar even in de te hoop gelopen menigte te flyeren.

Het GroenLinks maakte van de gelegenheid gebruik ook maar even in de te hoop gelopen menigte te flyeren.

Teeven reed

Hij en de plaatselijke crew van de VVD werden in de daartoe riant met posters beplakte en van ballonnen voorziene autobus, beschikbaar gesteld door Beuk Touringcars en bestuurd door de tegenwoordig buschauffeur bij Connexxion zijnde ex-staatssecretaris Fred Teeven door de stad gereden.

Als volleerd touringcarbestuurder heette hij iedereen per microfoon welkom en legde hij heel kort de bedoeling van de tour uit.

Rutte vertelde enige tijd geleden ’s morgens in alle vroegte naar een garage van Connexxion te zijn getogen, waar naar zijn zeggen Teeven – die hij imiteerde – zich op een gegeven moment meldde door met lage ochtendstem ‘goede morgen’ te laten klinken. Waarop een andere chauffeur aan de premier de vraag stelde: Komen jullie nu allemaal hier werken?

Bonnetje

Teeven bleek de actualiteit met humor tegemoet te treden. Een kandidaat die hem om een kaartje vroeg, kreeg te horen dat hij die niet bij zich had. “Ik heb alleen een bonnetje”, grapte hij’, kennelijk refererend aan zijn aftreden en dat van minister Opstelten.

 

Burgemeester Eenhoorn (rug) kwam ook even kijken.

Burgemeester Eenhoorn (rug) kwam ook even kijken.

 

Het werd het feest van de selfies. Met smartphones gemaakte foto’s van de premier (die zich daartoe eindeloos leende) met inwoners en hun kinderen vervingen de handtekeningen die zo’n tien jaar geleden nog massaal werden uitgedeeld. Voortschrijdende digitale techniek heeft razendsnel dat analoge tijdperk vervangen, hoewel Rutte zelf, naar zijn zeggen, niet verder dan een oude Nokia kwam en dus tot nu toe niet aan de Smartphone verslaafd raakte.

Belangrijk

Bijna was vergeten dat Herbert Raat de lokale lijsttrekker is. Hier met zijn vrouw, die in Westwijk gewoond boodschappen deed.

Bijna was vergeten dat Herbert Raat de lokale lijsttrekker is. Hier met zijn vrouw, die in Westwijk gewoond boodschappen deed.

“Dit zijn belangrijke verkiezingen”, zei Mark Rutte. Waarbij natuurlijk met het publiek de discussie volgde over het onderwerp wat eigenlijk een toch landelijke partij met lokale verkiezingen heeft te maken, omdat de problemen plaatselijk wel totaal anders kunnen liggen dan nationaal. Soms zelfs misschien in strijd zijn daarmee en lokaal een coalitie mogelijk blijkt die in Den Haag een ver van het bed show zou zijn. Ook dát gaf Rutte toe. Maar het is volgens hem toch gemakkelijk als een partij in een gemeente goede contacten bij een landelijke partij heeft.

Gemoedelijk

In het Stadshart maakte GroenLinks flyerend gebruik van de menigte rond Rutte, waarin die partij zich ook maar begaf. Niemand zei er wat van, want in Amstelveen gaan politieke partijen blijkbaar gemoedelijker met elkaar om dan vaak elders in verkiezingstijd. Maar ja, het gaat er intussen wel om wie de grootste wordt en de volgende coalitie als eerste mag pogen te vormen.

Viswinkel

De VVD-delegatie bezocht natuurlijk ook enkele ondernemers, voornamelijk MKB-winkeliers. Zo drong de groep de beroemd In wc 2geworden viswinkel aan de Van der Hooplaan binnen, waar Rutte, die telkens lokale lijsttrekker Herbert Raat naar voren schoof om over lokale situaties te praten, zich met hem en een deel van de medewerkers achter de toonbank begaf. De delegatie werd trouwens royaal getrakteerd op kibbeling en haring door de vis-middenstander.

Bij viswinkel

In de bus

In de bus

Later in Westwijk bezocht het gezelschap de onlangs door een ramkraak getroffen vestiging van AH. Rutte, in spijkerbroek en ook verder casual gekleed, probeerde de vestigingsleider te bemoedigen. In hetzelfde filiaal wilde een rasechte geboren en getogen Amstelveense aan Raat wel kwijt dat zij zich zorgen maakt over het totale gebrek aan woningen voor een opgroeiende generatie in haar geboortestad, onder meer voor haar kinderen.

Werken

Na Westwijk spoedde Rutte (‘ik moest vanmorgen krabben wegens de vorst’) zich naar een gereed staande BMW met chauffeur om in Amsterdam campagne te voeren.

Het gezelschap reed met de bus naar de voormalige Bajes, waar het voertuig moest worden gereinigd en voor de debriefing, zoals de voorzitter van de afdeling, Claudio Mancinelli, het noemde. Teeven moest snel weg. Die moest nog werken bij Connexxion die dag….

(Foto’s: Anko Stoffels en Kees Noomen).

 

 

Lees ook:Mark Rutte voor VVD-campagne in Amstelveen
Lees ook:Raat: ‘Rutte, er tegenaan met asielzoekers’
Lees ook:Ook D66 vicepremier naar AV-verkiezingscampagne
Lees ook:Premier in Stadshart voor VVD-campagne
Lees ook:Rutte: In Brussel gaat het om Amstelveen

25 reacties op “Mark Rutte op VVD-campagnefeest in Amstelveen

  1. Inwoner Amstelveen

    De fantastische campagne karavaan trok aansluitend ongezien en ongemerkt voor de media op bezoek in de afbraakwijken in Amstelveen. Mark wilde oprecht weten
    hoeveel arme mensen in Amstelveen ruimhartig en goedbedoeld met de VOC mentaliteit onderdrukt worden en of het gepeupel en labbekakken nog goed onder de duim worden gehouden. Want het zijn net echte mensen die VVD’ ers.
    Of niet?

      /   Beantwoorden  / 
  2. App

    Het Amstelveens Nieuwsblad leek met die VVD-omslag wel een verkiezingsuitgave van het liberale partij-orgaan. Onafhankelijke journalistieke media bestaan niet in Amstelveen en de liberalen willen dat graag zo houden en benadrukken.

    Amstelveen is een éénpartijstaat. Het lijkt hier steeds meer op China waar de president de absolute macht voor onbeperkte duur heeft verworven. Critici worden uitgeschakeld en monddood gemaakt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kees

      Vlak Amstelveenz niet uit ! Elke dag een mooie advertentie en weer een nieuw VVD lid aan het volk voorgesteld . De kas zit blijkbaar goed vol. De eindredacteur gaat na de verkiezingen ook eens lekker op vakantie. Na hard werken is het goed rusten😂 Dat heeft Gerritsen wel verdiend.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Liberaaltje

      Die grijns is niet van zijn gezicht te krijgen.

      Leuk hier in Amstelveen. Voel me helemaal thuis, aldus
      Mark Rukker.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Elias

    @app. U zegt in wezen dat tien partijen. waarop kan worden gestemd er in feite maar één zijn en de beginselen waar zij zeggen voor te staan op leugens neerkomen. Dan weten we dat. We hoeven dus helemaal niet te stemmen, want er is geen sprake van kiezen. Toch?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Gerben

    Bussen reden af en aan in deze campagnetijd. Zelfs jij Johan mooi op de foto met onze tsaar.
    OV voor de gewone hardwerkende burgers half opgeheven!
    Wel hulde voor Teeven. Derde fase in zijn loopbaan.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Frank Bikker

    Is Raat met Rutte. nog die ordinaire volkswijk van het keizer Karelpark in geweest , waar hij met gepaste trots heeft kunnen laten zien dat er veel sociale woningbouw in de verkoop gaat of in de vrije sector. Of dat er mooie kavels van een half miljoen zijn gecreëerd ?

      /   Beantwoorden  / 
    1. gerben

      Goed lezen, beste Frank. Volop kibbeling en haring aldaar.
      Later een nazit in de voormalige Bajes.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Frank

        Daarover moet jij mij niets vertellen. Ik ben daar opgegroeid. Ik zou Rutte en Raat bijvoorbeeld een bezoek aan de hellingbaanflat aan bevelen. Of die kaboutwrhuisjes in de Sleedoornlaan die nu meer dan €850– doen.

          /   Beantwoorden  / 
      2. Frank

        Dat van de (voormalige?) voorzitter van de VVD is. Vestzak ,broekzak niet.? Bijna alle partijen zitten/vergaderen in een wijkcentrum, maar de VVD niet.

          /   Beantwoorden  / 
  6. 🤣

    Nou Johan, je staat er prachtig op. Om te 😍😘😂😂😂😂

      /   Beantwoorden  / 
  7. App

    Er is één dominante partij. De andere laten zich – net als de lokale media – inpakken door de Ratenvanger van Amstelveen. Zij bungelen er dus voor de vorm en voor de gezelligheid bij. Democratie als poppenspel.

    De beginselen van al die partijen zijn – hoop ik – geen leugens. Dat men ervoor staat, is dat echter wel.

    Politieke en journalistieke beginselen worden verkwanseld voor de goede onderlinge verstandhouding en sfeer, getuige die foto waarop een journalist zich laat omarmen door een politicus. Brrr.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Elias

      Raat werd, als lokale lijsttrekker, doorlopend door Rutte naar zich toe getrokken. Er stonden trouwens meer mensen om de premier, maar het is logisch dat u wederom een kans ziet om giftige pijlen op de lokale lijsttrekker richten.

        /   Beantwoorden  / 
  8. App

    Kritiek en oppositie zijn geen gif voor democratie maar juist voeding. Bij gebrek eraan, verandert een democratie in een situatie waarin burgers op de laatate plaats komen ipv op de eerste.

    Om hun democratische functie te kunnen uitoefenen dienen Journalisten een noodzakelijke en gepaste afstand te bewaren tov bestuur en politiek.

    Door de journalist Johan Bos te omarmen, toonde Rutte zich een Raat in het kwadraat.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Elias

      Maar kritiek moet wel op feiten berusten, niet op (kwaadaardige) vermoedens, zoals in uw geval. U waant zichzelf de redder van de democratie, di in Amstelveen – ook volgens u – niet te redden is.

        /   Beantwoorden  / 
  9. F. Wijlens

    Ik zou willen zeggen dat wij in een maatschappij leven waar voornamelijk vanwege vergrijzing, nivellering etc een decennialange sterke afname is van ernstige strafbare feiten. Op de een of andere manier wordt belastingfraude niet in dezelfde mate geadresseerd.

    Dit tezamen met een gedesorganiseerd politieapparaat dat bijkans opzettelijk een tekort aan recherchecapaciteit heeft en vooral daardoor een laag opsporingscijfer vergeleken met bv Noordrijn-Westfalen, immers blauw op straat is veel populairder bij de kiezer (dan hebben we het over een blauw dat niet eens de vereiste instructie en training krijgt om een simpele nekklem toe te passen #zorgplichtwerkgever) wat er wederom voor zorgt dat de overheid de gevangenissen al jaren en jaren niet eens gevuld krijgt zelfs al zou men verdachten zonder proces opsluiten.

    Dan komt een meneer Teeven die al die tijd een wit voetje haalt door te pleiten voor 2 o een cel, 10 op een cel, 23uur per dag op een cel, gevangenisbibliotheek wegbezuinigen en het afknijpen van de rechtsbijstand. Tjonge, dat lijkt mij dan onnodig en productief, die mensen komen immers weer buiten en kunnen niet eens een uitkering aanvragen omdat ze geen sociale woning kunnen krijgen want geen adres.

    Nu loopt er hier in het land een opiniemaker, genaamd Eus, rond die 3 auto’s per week gapte, daar per week een paar mille voor ving en er doorheen jaagde en dat jarenlang deed. In de gevangenis ontdekte hij de bibliotheek, later ging hij studeren en nu staat hij elke week in de Vara-gids. Nu heb ik zo het idee dat het maar beter is dat hij lang geleden gepakt werd en niet nu. Wist u trouwens dat (redelijk) succesvolle criminelen over het algemeen hele goede ondernemers kunnen worden?

    Laat die Teeven in het vervolg maar thuis. Wist u trouwens dat de politie wel eens iemand van het OM moet opsporen en dat iemand van het OM wel eens iemand van de politie moet vervolgen? Wist u dat het een grove verstrengeling van belangen is om die twee zaken in één ministerie van veiligheid te stoppen? Over de kleur van de uniformen heb ik niet maar je zou in redelijkheid kunnen spreken over een groteske ontsporing van overheidsdiensten die een monopoliepositie bezitten.

    Gek genoeg hoor ik geen enkele linkse/progressieve partij inhoudelijk over discussiëren in de politiek of de media. Gek genoeg hoor je ook nooit een linkse/progressieve partij spreken over een effectieve, strenge doch rechtvaardige aanpak van criminelen. Die van der Laan schijnt werkelijk de laatste der mohikanen te zijn geweest, die was overigens intens populair als ik me niet vergis. Als links niet eens praat over been dan hoef rechts er niet eens moeite voor te doen, als ik mij begrijpelijk uitdruk. Tjonge, misschien kan ik beter een wandelingetje gaan maken in de zon ipv lange monologen op de website van de plaatselijke nieuwssite te plaatsen.

    #dislectisch

      /   Beantwoorden  / 
  10. Kritische burger

    Wat moet dat zaterdag j.l. een feest in Amstelveen zijn geweest. Onze grijnzende leugenachtige clown op bezoek! Met allerhande toeschouwers en journalisten! Welke journalisten? Waar is de onafhankelijke journalistiek die eens vraagtekens zet bij dit ‘pleur-op’ fenomeen? En hem eens voor voldongen feiten stelt? Kritische vragen stelt bijvoorbeeld.Niemand in Amstelveen is blijkbaar capabel om deze Rutte een kritische vraag te stellen, nee allemaal in de pas lopen om selfies te maken. En volger Raat weet daar raad mee toch? Een klein beetje smeden naar PvdA toe, straks GroenRechts weer ff door de molen halen en dan kan Raat en co weer door alsof er niks is veranderd. Zet hem op Amstelveen!

      /   Beantwoorden  / 
  11. App

    Elias, mijn kritiek was gebaseerd op het feit dat een lokale journalist zich tijdens de verkiezingscampagne van de VVD liet omarmen door de nationale voorman van die partij.

    In combinatie met de onmiskenbare invloed van de lokale liberale bestuurder op de vier lokale media was dit de druppel die de emmer van mijn democratische verontrusting en verontwaardiging deed overlopen.

    De minister-president (VVD), de wethouder (VVD), fotograferende raadsleden (VVD) en zogenaamde onafhankelijke journalisten maken een schijnvertoning van democratie.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Elias.

      Ik stel vast dat Rutte die journalist omarmde. Niet omgekeerd. Maar goed, hij had volgens u moeten zeggen: Poten thuis. Maar ja, dan was die foto al gemaakt misschien…

        /   Beantwoorden  / 
      1. gerben

        Wat doet de journalist in die VVD bus?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Kritische burger

          Vertel het mij? Want zelf reageert hij niet…

            /   Beantwoorden  / 
    2. Kritische burger

      Idd, want nergens anders is die journalistiek te vinden. Allemaal één pot nat. Beetje bij buschauffeurtje Teeven ‘inchecken’, die zelf tot aan zijn wachtgeld wegens ernstig misbruiken van zijn toenmalige functie uitbetaald krijgt.En dan Rutte die die toenmalige staatsecretaris nog steeds de hand boven het hoofd houdt, terwijl de Tweede Kamer hem heeft weg gebonjourd.Democratie zou moeten zijn, dit soort lui afrekenen op hun daden. Maar nee Rutte doet alsof er niks aan de hand is geweest.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Mies Gasser

        Maar wat is er dan aan de hand?

        Die mensen maken een rondje A’veen.

        Jammer van die blogger die zich (bewust) laat inpakken.

          /   Beantwoorden  / 
  12. App

    Het is erger dan jammer. Deze ontmakering van een zogenaamd onafhankelijke journalist was typerend voor ‘democratie op z’n Amstelveens’.

    Een journalist kan niet functioneren als ‘waakhond van de lokale democratie’ als hij zich glunderend laat omarmen door politieke machthebbers.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.