Pier Rienks lijsttrekker CDA, Spinhoven nr. 4

Pier Rienks (CDA)

Cor Spinhoven, tot voor kort fractievoorzitter van de Ouderencombinatie (OCA) en sinds woensdag daarvan afgescheiden in een nieuwe eenmansfractie in de gemeenteraad, staat nu als nummer 4 op de kandidatenlijst van het CDA voor de verkiezingen in maart. Pier Rienks, eigenaar van boekhandel Venstra en een uitgeverij, is lijsttrekker. Een ledenvergadering in de Meent, waarvoor naar Amstelveens – om onduidelijke redenen democratisch genoemd – model de media niet waren uitgenodigd, heeft de kieslijst vastgesteld.

De nummers twee en drie daarop zijn de huidige CDA-fractieleden Ferry van Groeningen en Sandra van Engelen. Lijsttrekker Pier Rienks (50) is sinds 2014 burgerraadslid in de raadsommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM).

Ferry van Groeningen (55) is de huidige fractievoorzitter van CDA Amstelveen. Hij is

Cor Spinhoven

manager digitaal hypotheekadvies bij een online financieel dienstverlener.

Sandra van Engelen (63) geldt als het sociale gezicht van het CDA. Zij is werkzaam bij een landelijke Arbodienst.

Cor Spinhoven (76) is naast raadslid voorzitter van de Katholieke Bond voor Ouderen Amstelveen Ouder-Amstel. Hij vervulde tal van maatschappelijke functies, o.a. als voorzitter van de huurdersraad van Eigen Haard.. Voor zijn pensionering was Spinhoven werkzaam als zelfstandig ondernemer met winkels in Amsterdam en Amstelveen.

Jongeren

Bij de eerste tien op de kandidatenlijst van het CDA staan drie jongeren: Ties Eigenhuis op nummer 5, Rieneke Gosker op nummer 7 en Clint Nieuwendam op nummer 10.

De top-10 van de kandidatenlijst van het CDA ziet er als volgt uit:

Pier Rienks, Ferry van Groeningen, Sandra van Engelen, Cor Spinhoven, Ties Eigenhuis, Kees Koot, Rieneke Gosker, Amandhalia Nasserie, John van Scheijndel en Clint Nieuwendam

 

 

Lees ook:CDA wil nieuw zwembad en meer hoogbouw
Lees ook:Geen van CDA-raadsleden komt terug
Lees ook:Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd
Lees ook:Jan-Willem Groot verlaat gemeentereaad
Lees ook:CDA: gemeente moet pleegzorg tot 21 jaar verlengen

5 reacties op “Pier Rienks lijsttrekker CDA, Spinhoven nr. 4

 1. Rotary-vriendje

  Spinhoven op nr 4 ? Is toch niet te geloven. Wel ja, van de OCA naar het CDA. Het maakt die man dus geen reet uit voor welke partij hij in de raad kan komen. De gemeenteraad als dagopvang……

  Slecht voor de geloofwaardigheid van de lokale politiek. Maar ja, welke open deur trap ik nu weer in………

    /   Beantwoorden  / 
  1. Heikneuter

   Nou, ik vind het wel sociaal van onze Cor. Scheelt toch weer een plaats in de dagopvang.
   En dan nog dat sociale gezicht, die Engelen ( what’s in a name) is werkzaam bij een Arbo dienst. Dat lijkt mij tegenwoordig geen sociale verdienste, eerder het tegendeel , maar misschien dreigt zij binnenkort het slachtoffer te worden van haar eigen werkgever dan vormt dit natuurlijk iets leuks om de tijd tot haar pensioen te overbruggen.

   Mijn complimenten voor zo’n ijzersterk team. En dan nog al die andere voorlui die ook in de coalitie willen. Ik denk dat de hr. Raat met nog geen drie zuurstofflessen bijgebracht kan worden van het lachen.

     /   Beantwoorden  / 
 2. partijwisselaar

  Wat een grapjas die Spinhoven. Lijst Spinhoven zo presenteerde hij zich deze week. Maar hij hoort dus nu bij het CDA? Beetje vreemd want wie OCA stemde, stemde niet voor het CDA. Ook al is OCA vreemd met hem omgegaan nu gedraagt hij zich door zich bij een andere partij aan te sluiten vreemd. Waar staat die Spinhoven nu voor?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dhr. Jan de Bellefroid d'Oudoumont

   “Waar staat die Spinhoven nu voor?”

   De vraag stellen is ‘m beantwoorden.

     /   Beantwoorden  / 
 3. CeeBee

  Waar is toch die aardige meneer Hulsman gebleven? Mocht ie of wil hij niet meer meedoen?

  En verder inderdaad opmerkelijk dat Cor Spinhoven in sneltreinvaart is doorgeschoven naar het CDA en dan ook nog op plaats vier staat. Ik kan mij niet voorstellen dat deze move op basis van zijn bijdragen in de raad tot stand is gekomen, want verder dan iets van papiertje voorlezen is het namelijk nooit gekomen. Zou het iets te maken hebben met die 2200 kiezers die in 2014 op de OCA stemden?

  Misschien dat deze keuze voor kwantiteit in plaats van kwaliteit ook verklaart waarom Gerard Hulsman er niet meer bij staat bedenk ik mij nu.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.