Nieuw burgerraadslid BBA

Jacqueline Solleveld

Zowel een burgerraadslid als de plaatsvervangende regionale ombudsman en tegelijk kinderombudsman (in dit geval –vrouw) werden woensdag in de raadsvergadering beëdigd.

Een zogenoemd burgerlid behoort wel tot een raadscommissie, maar niet tot de gemeenteraad. In de persoon van Jacqueline Solleveld-Olthof kreeg de fractie van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) er een bij. Zij werd woensdag dus beëdigd. Haar belangstelling gaat vooral uit naar wonen, milieu en het sociaal maatschappelijk terrein. Jacqueline Solleveld is sinds februari 2016 zelfstandig ondernemer en werkt onder meer voor het Zorginstituut Nederland aan de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden voor diabetes, stoma- en continentie hulpmiddelenzorg.

Zij is partner in de Amstelveense maatschap MJPartners, een bedrijf dat opdrachten uitvoert van organisaties en bedrijven die te maken hebben met maatschappelijke ontwikkelingen die het functioneren van die bedrijven kunnen beïnvloeden. Dat kan dan gaan van strategisch advies tot verandertrajecten van bijvoorbeeld een subsidie afhankelijke organisatie naar sociaal ondernemerschap. Ook helpt de onderneming bedrijven bij de invulling van hun (nieuwe) maatschappelijke rol.

Het nieuwe burgerraadslid werd ook betrokken bij de opzet van het Amstelveen Fonds, waarvan ze nu voorzitter is. Ook is ze

Paulien van der Does

bestuurder van de Stichting Lokale Fondsen Nederland en Stichting Buurtlink.nl. Eerder was zij bestuurder en later lid van de Raad van Toezicht van de Muziek- en Dansschool Amstelveen. Over haar toekomstige rol in de politiek zegt zij: “Ik wil graag met mijn bbA – fractie, maar ook met de andere raadsleden optrekken om nog meer mogelijk te maken voor de Amstelveense burgers en ondernemers.”

Kinderombudsman

Anne Martien van der Does werd beëdigd als kinderombudsman en plaatsvervangend ombudsman voor Amstelveen. De gemeente maakt op dat punt van de desbetreffende instantie van Amsterdam.

De nadruk ligt op haar functie van kinderombudsman. Zij is er voor alle kleine en grote problemen van alle Amsterdamse en Amstelveense kinderen. Zoals kapotte speeltoestellen op een speelpleintje, het verdwijnen van een sportclub of hangplek. Maar ook wie problemen heeft met school, thuis of gezondheid kan bij haar terecht.

Zij is kinderrechter geweest, heeft zelf vijf kinderen en een beroepsgeheim (zodat wat men haar vertelt geheim blijft).

De raadsleden Paul Feenstra (VVD) en Martin Kortekaas (GroenLinks) zijn door de gemeenteraad woensdag benoemd als lid van het AM-raadsledenplatform namens de raad van Amstelveen. Dat platform behartigt de belangen van de bij de subregio Amstelland en de Meerlanden aangesloten gemeenten in de veel grotere Metropoolregio Amsterdam (MRA). ook wel een netwerkorganisatie genoemd, waarin van democratische legitimatie nauwelijks sprake is. Op dat laatste wees in de Amstelveense gemeenteraad eerder vooral raadslid Harry van den Bergh (PvdA). Harmen van der Steenhoven (D66) en Gerard Hulsman (CDA) zijn benoemd als plaatsvervangers in het platform.

Esther Veenboer is namens de PvdA-fractie benoemd tot lid van de Rekeningencommissie.

 

Lees ook:Hans Bulsing vice voorzitter raad
Lees ook:Koops wordt wethouder Stichtse Vecht
Lees ook:Koops nu wethouder Stichtse Vecht
Lees ook:Daniëlle de Kluiver burgerraadslid bbA
Lees ook:De Pijper weer beëdigd als raadslid

Eén reactie op “Nieuw burgerraadslid BBA

  1. Gerben

    Vandaag burgerraadslid, morgen lijsttrekker. Het kan verkeren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.