Raadslid Ouder-Amstel op kandidaat 2e Kamer

personOp een volstrekt onverkiesbare plaats, tenzij zij met voorkeurstemmen wordt gekozen, staat VVD-raadslid en voormalig wethouder in Ouder-Amstel Crys Larson op de (concept) kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Die werd vrijdag 11 november gepresenteerd, met Larson op de 78ste plaats.

Crys Larson, nog steeds wonend in Ouderkerk aan de Amstel, is zzp’er en nu werkzaam als interim manager bij een gemeentelijke organisatie in Limburg.

Zij was van 2006-2010 raadslid in Ouder-Amstel en tot 2014 wethouder. Na de vorige gemeenteraadsverkiezingen is de VVD buiten de coalitie gevallen, waarna Larson opnieuw raadslid werd. In de periode 2006-2016 was zij actief in landelijke commissies van de VVD op het gebied van Werk en Inkomen, Participatie en Integratie. Naast haar politieke activiteiten is zij lid van de Raad van Toezicht bij Wijdezorg, een ouderenzorginstelling in Zuid-Holland, en lid van diverse organisaties, waaronder de lokale ondernemersvereniging OVOA.

Van 22 november tot 2 december mogen leden van de VVD reageren op de kandidatenlijst. die definitief wordt op 7 december, althans als meer dan de helft van de leden een stem uitbrengt. Wanneer de minimale opkomst niet wordt gehaald neemt het Landelijk Bestuursoverleg op 10 december een besluit over de kandidatenlijst. De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op 15 maart 2017.

 

 

Lees ook:Minister Hennis bij Amstelveens VVD-etentje
Lees ook:Drie Amstelveners kandidaat CU/SGP in NH
Lees ook:PvdA houdt extra ledenvergadering over verkiezingen
Lees ook:42 sollicitanten burgemeester Ouder-Amstel
Lees ook:Tiemessen politiek uitgespeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.