HWC-leerlingen liberaal, SP wil school in KPMG

front_hwc_0[1]Scholieren van het Hermann Wesselink College (HWC) zijn vooral liberaal. Die indruk kreeg men althans tijdens het donderdag in de school gehouden verkiezingsdebat met kandidaten voor de gemeenteraad van de negen deelnemende partijen. Aan het begin van het debat stemde 28% voor de VVD en 48% voor D66. Maar waarschijnlijk deden ook in de zaal aanwezige politici van beide partijen aan de stemming mee. Daaruit valt waarschijnlijk te verklaren dat aan het einde van de middag, toen veel scholieren al waren vertrokken, de VVD 39 en D66 31 procent van de stemmen haalde. De ChristenUnie scoorde toen, evenals de PvdA en Ouderencombinatie, drie procent, GroenLinks 24 procent. Der andere partijen eindigden op nul. Onder hen de SP, die het HWC in het lege KPMG-pand wil.

De stemming ging met smartphones via internet. Rector T.N. Liefaard zei zich enige zorgen te maken over het feit dat aanzienlijk minder scholieren deelnamen dan vorige keer. Hij vroeg voorts aandacht voor het feit dat inmiddels het Amstelveen College een gloednieuw pand heeft en het KKC in een royaal uitgebreid en gerestaureerd pand is gejuisvest, terwijl het HWC het nog steeds met een veertig jaar oud pand zit, waar de energiekosten torenhoog zijn wegens onvoldoende isolatie. “Het gebouw is zo lek als een mandje”, zei Liefaard, die volgende week bezoek krijgt van de raadscommissie Burgers en Samenleving. Er moet wel aandacht zijn voor betere huisvesting, vonden de politici. “Maar het is gemakkelijk in verkiezingstijd allemaal beloften te doen”, zei D66-lijst6trekker Maaike Veeningen, die daar dan ook voor paste. Dat deed ook onderwijswethouder en VVD-lijsttrekker Herbert Raat, die wees op het gebrek aan financiële middelen bij de gemeente. “Jullie stichting is rijker dan de gemeente”, zei hij, doelend op de koepel van het bijzonder voorgezet onderwijs.

Dat het HWC is achtergebleven bij de nieuwbouw en restauratie komt volgens hem doordat de school jarenlang de modernste van Amstelveen was. Die tijd is nu voorbij.

 

De SP-vertegenwoordiger vond dat eventueel het leegstaande KPMG gebouw wel voor het JWC kan worden gebruikt. En elk geval zou dat  moeten worden onderzocht, zei hij, met een verwijzing naar wetgeving die het voor gemeenten mogelijk maakt de bestemming van leegstaande kantoren te wijzigen. Maar VVD-lijstrekker en nu onderwijswethouder wees er fijntjes op dat het pand bij een Duitse eigenaar voor meer dan 100 miljoen euro in de boeken staat. Hij kon moeilijk begrijpen dat de SP een dergelijk bedrag wil investeren, terwijl die partij vindt dat er nu al miljoenen over de balk zijn gegooid. De reactie van de partij dat dan de Amstelveenlijn maar niet moet worden aangelegd, waaraan de gemeente overigens een fractie bijdraagt dan het pand zou kosten, leidde tot algemene verbazing.

Lees ook:Leeg KPMG gebouw te koop
Lees ook:Herdenking op HWC voor gezin Gunawan
Lees ook:Leegstand kantoren 40 procent gestegen
Lees ook:Martinez breidt gebouw op Legmeer uit
Lees ook:Entente Florale in actie bij lokale politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.