D66 komt testament vol geclaimde wapenfeiten

d66-logo-nieuw[1]Politieke partijen mogen zich volgens de gemiddelde burger alleen in verkiezingstijd met de bevolking bemoeien, dat geldt in elk geval niet voor D66. Dat zegt de democratische fractievoorzitter in de gemeenteraad, Maaike Veeningen. Nadat zij eerder al aan B&W vroeg tegenover de raad verantwoording af te leggen van het door het nu zittende college gevoerde beleid, komt D66 nu ook zelf met een lijvig verantwoordingsdocument. Zodat de kiezer kan zien wat de inbreng van D66 is geweest in de raad.

Volgens Veeningen zoekt haar partij heus niet alleen in verkiezingstijd contact met de kiezers.  “En we zijn niet bang verantwoording af te leggen voor ons handelen”, zegt ze. “De afgelopen jaren is onze fractie regelmatig Amstelveen ingegaan en heeft zij wijken en instellingen bezocht. Ook vinden wij het van belang aan het einde van de raadsperiode verantwoording af te leggen over onze inzet. Dat doen we met dit document.”

In het verantwoordingsdocument worden op hoofdlijnen de verschillende moties en amendementen behandeld die in de laatste vier jaar door D66 zijn ingediend en een meerderheid in de raad hebben gehaald. Volgens de democraten zijn daardoor belangrijke wijzigingen in het beleid van het college aangebracht.

‘Zo kon bijvoorbeeld het Poppentheater door een amendement van D66 op de eigen plek behouden blijven, kwam er extra geld voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid en van inbraken’, zegt de partij. Ook dat het Stadsplein wordt verlevendigd door onder meer bankjes, groen en betere verlichting”, is volgens haar aan de democratische inzet te danken. Het volledige document met alle moties en amendementen is te lezen op www.d66amstelveen.nl.

De fractie van D66 heeft via schriftelijke vragen het college gevraagd ook verantwoording af te leggen over de periode 2010-2014. Het college komt met een verantwoordingsdocument in februari 2014. Aan de hand daarvan woil D66 dan, met de verkiezingen in zicht, een raadsdebat. Dat is winst, vindt D66. ‘Want het schrijven van een collegeprogramma en uitvoeringsprogramma is vanzelfsprekend maar even belangrijk is de uiteindelijke resultaten te laten zien.”

 

Lees ook:‘Vier verloren jaren door dit college van B&W’
Lees ook:D66 wil meer transparante verantwoording B&W
Lees ook:D66 blij met bereidheid tot verantwoording van college
Lees ook:B&W: geen verantwoording voor beleid bij begroting
Lees ook:Duidelijker regels voor informatieplicht B&W aan raad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.