Ook GroenLinks vernieuwt raadsfractie

2013-10-23 21.56.54Ook GroenLinks heeft de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen nu vastgesteld. Lijsttrekker is zittend fractievoorzitter Axel Boomgaars (23). Sander Mager, die jarenlang die functie had, is nu lijstduwer op de 19e plaats. Mocht de partij in de nieuwe coalitie terecht komen, dan is hij beschikbaar voor het wethouderschap. De ledenvergadering stelde, evenals die van diverse andere partijen, de kandidatenlijst in het geheim vast. Media werden er althans niet bij uitgenodigd.

De partij mag dan pleiten voor transparantie, de eigen keuken blijft natuurlijk gesloten. Op de tweede plaats in de lijst staat Stieneke Kruijer (60), nu als zogenoemd burgerraadslid deel uitmakend van een raadscommissie. Van de nu zittende raadsleden staat in feite alleen Tessa van Wijnen (37) op een verkiesbare plaats. De nummers 4,5 en 6 zijn Martin Kortekaas (58).Ilika Polderman (25) en zittends raadslid Dorien Mijksenaar (76). Vera van Atteveld (20) en zittend raadslid Albert Maarse (46) staan op 7 en 8. De raadsfractie telt op het ogenblik vijf leden en GroenLinks heeft landelijk de politieke wind de laatste tijd niet mee gehad.

Boomgaars, die zegt trots te zijn op de lijst, is masterstudent sociologie en rechten, Kruijer docent scheikunde op het KKC, Tessa van Wijnen docent aardrijkskunde, Martin Kortekaas was senior projectmanager bij ING, Ilika Polderman is afgestudeerd theaterwetenschapper,Vera van Atteveld student geneeskunde en Albert Maarse cardiotechnicus.

De rest van de lijst wordt gevormd door (9) Gert Jan Slump, (10) Hans Koot, (11) Hester van der Sloot, (12) Jaap de Jong, (13) Truus de Kraker, (14) Frans Sam, (15) Dorien Keus, (16) Melis Melissen, (17) Romke Hekstra, (18) Paul Regouin en dus (19) Sander Mager.

Slump was initiatiefnemer en organisator van het Te Gekke Kerk Festival, Hester v.d. Sloot is voorzitster van de Ouderraad van Kinderrijk, Jaap de Jong bestuurslid van het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) en Frans Sam voorzitter van reizigersvereniging ROVER en van de Belangenvereniging Meander Bewoners (BVMB).

Boomgaars zegt er alle vertrouwen in te hebben met de lijst veel Amstelveners te zullen overtuigen hun stem aan GroenLinks te geven. Hij vindt Mager ook een uitstekende kandidaat voor het wethouderschap, maar het is volgens hem primair zaak vertrouwen van de kiezer te krijgen. “Daarna heeft praten over collegedeelname pas zin. Maar ik ben er van overtuigd dat, mocht het zover komen, we met Sander een fantastische kandidaat hebben om ook in een College een krachtig groen, betrokken en innovatief geluid te laten horen.”

 

Lees ook:GroenLinks komt als eerste met concept kandidatenlijst
Lees ook:Kandidatenlijst GroenLinks vol nieuwelingen
Lees ook:Sander Mager weer lijsttrekker GroenLinks
Lees ook:Kandidaten GroenLinks en SP verdreven door voorkeurstemmen
Lees ook:GroenLinks vernieuwt fractie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.