Sander Mager weer lijsttrekker GroenLinks

Sander Mager
Sander Mager

Sander Mager blijft de politieke leider van lokaal GroenLinks. De fractievoorzitter in de gemeenteraad is opnieuw tot lijsttrekker voor de komende raadsverkiezingen gekozen. Paul Regouin, die in de vorige raadsperiode wethouder was, keert niet in de raad terug. Hij staat als lijstduwer op de 19e plaats van de kandidatenlijst, maar is niet meer beschikbaar. De overige vier leden van de huidige uit vijf personen bestaande fractie zijn dat wel: Albert Maarse (2), Dorien Mijksenaar (3) en Hans Koot (4).  De 19-jarige student sociologie en rechten Axel Boomgaars is de jongste kandidaat en staat op de zesde plaats, na Tessa van Wijnen (33 jaar, fysisch geografe).

Stieneke Kruijer, die al voor de partij als niet-raadslid in de raadscommissie Burgers en Samenleving zit, is zevende en Gert Jan Slump achtste op de lijst. Op de eerste twaalf plaatsen staan vijf vrouwen en zeven mannen. De ledenvergadering van GroenLinks heeft het advies van de kandidatencommissie ongewijzigd overgenomen. Op de plaatsen 9 tot en met 19 staan achtereenvolgens Matthias van Rossum, Albert Cohen, Hester v.d. Sloot, Rosanne Slootweg, Mischa Lemaire, Frans Sam, Judith Gelmers, Jaap de Jong, Johan Stronkhorst, Ina Fokkema en Paul Regouin

Lees ook:GroenLinks vernieuwt fractie
Lees ook:Ook GroenLinks vernieuwt raadsfractie
Lees ook:Kandidatenlijst GroenLinks vol nieuwelingen
Lees ook:GroenLinks komt als eerste met concept kandidatenlijst
Lees ook:Met GroenLinks bomen kijken in Westwijk

9 reacties op “Sander Mager weer lijsttrekker GroenLinks

  1. jenny

    Kijk naar de website van amstelveen nieuwsblad waar de kandidaten zich uitgebreid voorstellen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    En dat dankzij de vriendelijke interventie van ene sapperdeflap, een anonieme clown die graag foute grappen maakt ten koste van homo’s, geestelijk gehandicapten en kerkgangers. Groen Links: met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Renske

      Nou, meneer, ik heb ook eens gekeken naar uw bijdragen, maar u kan er ook wat van.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Op de eerste plaats heb ik het lef om onder mijn eigen naam te schrijven en op de tweede plaats daag ik u uit een voorbeeld te noemen waar ik kwetsbare groepen tot onderwerp van spot maak.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Hans van der Liet

    En even voor alle duidelijkheid: beterweters, wereldverbeteraars, leden van de linkse kerk, vogel- en kikkerbeschermers alsmede tegenstanders van golfbanen gelden niet als kwetsbare groepen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Renske

      Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Wie zijn de leden van de linkse kerk en de kikkerbeschermers. Dat noem ik kretologie, iets wat de laatste tijd veel bedreven wordt. U moet deze “groepen” beter omschrijven, want zo kan je er niets mee.

        /   Beantwoorden  / 
  5. Hans van der Liet

    Dat is me teveel moeite. Komt u maar met een voorbeeld waar ik een kwetsbare groep tot onderwerp van spot maak, dan zeg ik wel of u gelijk heeft of niet. Overigens bestrijd ik niet dat iedereen een eigen mening mag hebben, zelfs leden van de linkse kerk en de vogelbescherming. Zoals Clint Eastwood ooit zei: opinions are like assholes: everybody’s got one.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Renate

      Mensen van Groen Links en de SP.

        /   Beantwoorden  / 
  6. Hans van der Liet

    Dat vindt u “kwetsbare groepen”? In welke zin? De GL-ers en SP-ers die ik ken kunnen zich allemaal prima verdedigen en hun mondje roeren. Kwetsbaar zijn die allerminst. Lichtgeraakt soms wel, maar dat is heel wat anders.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.