Peter Bot nieuwe fractievoorzitter jarig BBA

Peter Bot

Peter Bot

Peter Bot is de nieuwe fractievoorzitter van Burgerbelangen Amstelveen (BBA) in de gemeenteraad.  Hij volgt in die functie Linda Roos op. Dat was het nieuws tijdens het donderdag gehouden verjaardagsfeestje van de enige lokale partij in Amstelveen. Die bestaat nu 20 jaar. Na altijd in de oppositie te hebben gezeten, maakt zij sinds 2010 deel uit van de coalitie en leverde zij in John Levie een gemeenteraad. Volgens voorzitter Paul van der Meer is altijd ‘constructief’ oppositie gevoerd. Maar tijdens het feestje somde hij tal van volgens hem BBA-wapenfeiten op, waarvan overigens – maar zo werkt politiek – de voorbereidingen al onder een vorig college waren getroffen. Zoals: verbetering van de verkeersveiligheid (vooral door aanleggen van rotondes), voorzieningen op het gebied van cultuur (ondanks forse bezuinigingen) en sport.

Linda Roos werd, tijdens de receptie in museum Jan van der Togt, ‘de moeder van BBA’ genoemd. De partij kwam in feite voort uit een aantal actiegroepen. Die van Linda Roos verzette zich, achteraf overigens tevergeefs, tegen de sloop van de voormalige kweekschool van het Leger des Heils aan de Amsterdamseweg. Ook was er verzet tegen uitbreiding van het Stadshart, dat de partij nu overigens wil verlevendigen. Zelf zegt BBA blij te zijn eindelijk deel te hebben mogen uitmaken van het college van B&W. Roos was van meet af aan raadslid voor de partij en langdurig ook fractie voorzitter. Bot betrad pas aan de start van de nu lopende raadsperiode de lokale politieke arena, kwam meteen als nummer twee op de kandidatenlijst van BBA en is inmiddels voorzitter van de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN).

Burgerbelangen Amstelveen (BBA) is blij dat het in de afgelopen bestuursperiode deel heeft mogen uitmaken van het College van Burgemeester en Wethouders. “Het Gemeentebestuur heeft in grote eensgezindheid een flink aantal problemen opgelost en zich jarenlang voortslepende zaken aangepakt”, zegt de partij. “Het jeugdbeleid kreeg door praktischer aanpak een nieuwe impuls en het probleem van de hangjongeren werd teruggedrongen.”

Paul van der Meer

Paul van der Meer

BBA spiegelt zich ook een beetje aan de door VVD-wethouder Herbert Raat (Financiën) ingezette nieuwe onderhandelingen met het Rijk over de financiering van de A9-tunnel, waarvoor het vorige college een bijdrage van € 100 miljoen afsprak. “Verder is er binnen de grenzen van Amstelveen zelf en belangrijke stap gezet wat betreft de verkeersveiligheid”, zegt BBA, waarmee rechtstreeks de verdiensten binnen de portefeuille van Levie wordt belicht.  “De kruispunten Lindenlaan / Van der Hooplaan,  Keizer Karelweg / Groen van Prinstererlaan en Keizer Karelweg / Graaf Aelbrechtlaan zijn omgebouwd tot rotondes, terwijl in Amstelveen Noord nog eens vijf kruispunten worden verbeterd, die daardoor vooral voor fietsers en voetgangers veiliger worden.”

Andere wapenfeiten van het college waarvan BBA deel uitmaalt: Huisvesting voor onderwijs en sport is aangepakt en er werden twee nieuwe sporthallen gerealiseerd: de Nieuwe Bankrashal en de hal van het Amstelveen College. Volgens Van der Meer is de stad in het groen nu groener dan ooit, waarmee hij een pluim op de hoed zette van de eigen wethouder, die ook groenvoorziening in zijn portefeuille heeft. De eigen wethouder werd door hem verder geprezen voor het feit dat tien miljoen euro is uitgetrokken voor verkeersveiligheid, waarvan overigens een deel uit de Stadsregio kwam. Volgens BBA was ook de gladheidbestrijding in de laatste winter alerter en doeltreffender dan ooit tevoren. En ook dat viel onder Levie.  Bij de lagere scholen werden 30 km-schoolzones ingesteld.

Om ervoor te zorgen dat ook moderne theater- en musicalproducties in Amstelveen kunnen worden uitgevoerd, moest de toneeltoren van de Schouwburg worden verbouwd. De gemeente stelde hier een bedrag voor beschikbaar van 1,5 miljoen Euro.

John Levie

John Levie

Daar moest Financiën wethouder Herbert Raat natuurlijk wel achter staan, maar cultuur viel nu eenmaal onder Levie, nadat daarvoor in het verleden vooral door VVS-wethouders grote sommen zijn uitgetrokken. Als wapenfeit noemt BBA verder de komst ban een atelierdorp, hoewel het plan voor een containerdorp inmiddels is losgelaten, kunstenaars worden geacht in een leeg bedrijfspand te gaan zitten, waartegen uit de kunstwereld veel protest is gekomen. En de hobby van de vorige (VVD) wethouder wordt voortgezet: RTV Amstelveen bleef en blijft meer geld ontvangen dan alle vorige lokale omroepen. Volgens BBA kan de voor 1,5 miljoen euro verbouwde Emergohal weer jaren mee, ook voor topsport evenementen. De partij noemt verder als wapenfeiten dat de uit de oude Bankrashal verdreven biljarters een nieuw onderkomen kregen, de velden van De Vliegende Hollanders (DVH) zijn verbeterd en ook andere sportcomplexen vernieuwd, zoals het gerenoveerde complex (waar rugbyvereniging ARC een kunstgrasveld kreeg.

 

Lees ook:Financiële positie gemeente sterk verbeterd
Lees ook:Rotonde Keizer Karelweg geopend
Lees ook:BBA: gemeente gooide teveel geld over de balk
Lees ook:Burgerbelangen: geld topsporthal overhevelen naar onderwijs
Lees ook:BBA wil eindelijk mee regeren in de stad

Eén reactie op “Peter Bot nieuwe fractievoorzitter jarig BBA

  1. gerben

    Zowaar ook hier een ander gezicht. Volgt een nieuwe lente?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.