BBA wil eindelijk mee regeren in de stad

Linda Roos
Linda Roos

Na zestien jaar deel te hebben uitgemaakt van de gemeenteraad, wil de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (BBA) gaan mee regeren. “Het wordt tijd dat wij in het college van Burgemeester en wethouders komen,” zei lijsttrekker Linda Roos. Overigens had de partij bij de vorming van het vorige college, zonder de VVD, de kans al kans er in te komen. Door geneuzel over verslagen van vergaderingen over de samenstelling ervan manoeuvreerde het zich buiten de toen gevormde coalitie. “Dat zal ons niet meer gebeuren,” zegt raadslid Ruud Oord nu. En Linda Roos laat weten daar destijds persoonlijk niet debet aan te zijn geweest. De partij rekent op acht zetels (heeft er nu vijf) en heeft John Levie en nieuwkomer op de kandidatenlijst Peter Bot als wethouderskandidaten. Het programma verschilt overigens voor een groot deel niet of nauwelijks van dat van andere partijen.

BBA pleit voor een realistisch, sociaal, duurzaam en financieel verantwoord beleid. Er is geen partij die niet dezelfde begrippen hanteert. Dat de stad groen moet blijven, zeggen ook alle andere partijen. Met een grotere input van de burgers sluit BBA aan bij bijvoorbeeld D66.

Burgers moeten serieuzer worden genomen, vindt BBA. De lokale partij wil verder de introductie – als pilot – van een zogenoemde ‘totaalschool’,  waar er van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat een integraal programma voor de kinderen is. Dat lijkt veel op het model van de breedteschool, maar is volgens BBA niet hetzelfde, omdat de partij tegelijk kleinere scholen wil en geen ‘leerfabrieken.’ In Totaalscholen wo5rdt leerlingen naast onderwijs en huiswerkbegeleiding een cultureel en sportprogramma geboden, op wijkniveau, door samenwerking tussen buurt-, onderwijs-, culturele- en sportorganisaties.

Om ervoor te zorgen dat sociale huurwoningen niet worden bewoond door mensen met een daarvoor naar verhouding te hoog inkomen, wil BBA dat in alle huurcontracten van corporaties komt te staan dat de hoogte van de huur wordt gekoppeld aan die van het inkomen. Wie meer gaat verdienen, betaalt ook meer huur. Dar bevordert de doorstroming, verwacht BBA. De partij constateert verder dat zij met een raadsbreed aangenomen motie de aanzet gaf tot terughalen van de voor een topsporthal gereserveerde 5,7 miljoen. Dat geld gaat nu naar andere doelen, waaronder de breedtesport. Talloze verenigingen die zich daarmee bezig houden kampen met grote achterstand in de beschikbare voorzieningen en het onderhoud daarvan.

BBA is, anders dan de VVD, faliekant tegen doortrekking van de Noord/Zuid-lijn naar Amstelveen. Zij wil de bestaande lijnen  51 en 5 handhaven, met het daarbij behorende aantal haltes (dat aan de Noord/Zuid-lijn zou worden verminderd).  “En de Noord/Zuid-lijn brengt ons niet sneller in Amsterdam en niet meer bij het concertgebouw,” constateert Roos. Anders dan de VVD vindt zij een kostbaar openbaar vervoersknooppunt in Amstelveen niet realistisch.

Het Stadshart moet van BBA aantrekkelijker worden. Weliswaar was het altijd tegen de realisering ervan, maar nu het er eenmaal is, moet het eindelijk toch maar bruisender worden, vindt de partij. Zij is van mening dat het programma voor nieuwbouw van scholen (PIA 1) is mislukt. “Daar hebben wij van meet af aan voor gewaarschuwd,” zegt Linda Roos.

Forse kritiek heeft BBA op het door het huidige college gevoerde financiële beleid, waarmee de reserves van de gemeente er vrijwel doorheen zijn gejaagd. “Wij moeten geen dingen meer doen die wij financieel niet waar kunnen maken,” zegt Roos.

Lees ook:BBA vraagt regiobestuur investering in Amstelveenlijn
Lees ook:Iedereen welkom bij afscheid Linda Roos
Lees ook:CDA wil fijnmazig vervoersplan bij komst Amstelveenlijn
Lees ook:Tabak:´Geen hiaat tussen aanleg N/Z-lijn en tramlijnen´
Lees ook:SP tegen verlengde Noord-Zuidlijn in Amstelveen

4 reacties op “BBA wil eindelijk mee regeren in de stad

  1. Hans van der Liet

    Uit Linda van Dijk werd Linda Roos. En God zag, dat het goed was :-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Axel Boomgaars

    Ik snap niet zo goed waar BBA het op baseert dat ze na de verkiezingen 8 zetels denkt te halen. Lijkt me een redelijke overschatting. Verder vind ik de punten hier genoemd door BBA niet bijzonder onsympathiek, maar een duidelijke lijn in de partij is voor mij nog nooit echt zichtbaar geweest. Hier ook niet.

      /   Beantwoorden  / 
  3. hmmm

    hmmmm ….. BBA in het college!?: dan gebeurt er echt niets meer in Amstelveen met zo’n partij die altijd overal tegen is !!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jean Marie La Chouffe

    Nu is het wachten nog op de PVV

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.