Kinderen over: ‘Als ik baas van Amstelveen wa’s, dan…’

GemeentehuisDe gemeenteraad organiseert een opstelwedstrijd voor alle kinderen in Amstelveen tot en met 12 jaar. Wie mee wil doen moet zijn opstel voor 15 mei sturen naar [email protected]. Het moet gaan over het het thema: Als ik de baas was van Amstelveen, dan…
Van de kinderen wordt dus gevraagd na te denken over wat zij anders zouden aanpakken als zij de baas waren. Zoals stoplichten plaatsen bij een volgens hen gevaarlijke oversteekplaats of vrolijker gekleurde fietsenrekken op hun schoolplein. Het opstel mag één A-viertje groot zijn, waarbij de gemeente overigens net lettertype en de lettergrootte aangeeft. Wie een kleine letter gebruikt, kan dus meer op een A-viertje kwijt.

De ingezonden opstellen komen op de Facebookpagina van de gemeenteraad Amstelveen gezet (facebook.com/gemeenteraadamstelveen). Tot 1 juni kan iedereen het beste idee ‘liken’ (c.q. ‘vindt dit leuk’-en).  Wie de meeste likes krijgt, heeft gewonnen. De inzenders wordt dus gevraagd ervoor te zorgen stemmen te verzamelen. Het gaat er nietr om of hun verhaal goed is, maar of zij stemmen trekken. Zoals het in de politiek nu eenmaal gaat. De winnaar – dus met de meeste stemmen – wordt maandag 3 juni bekend gemaakt. Wie wint, mag een dag op stap met de burgemeester.

Lees ook:Gemeentelijke opstelwedstrijd kinderen
Lees ook:Gemeente zoekt ‘kinderburgemeester’
Lees ook:Leerlingen basisscholen naar het raadhuis
Lees ook:Weer kinderdisco in Westend
Lees ook:Leden stembureaus Europese verkiezingen gezocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.