Maaike Veeningen fractievoorzitter van D66

Maaike Veeningen

D66-raadslid Maaike Veeningen (31) volgt Rien Alink op als fractievoorzitter, Zij is sinds 2010 raadslid en was in de vorige periode (burger)lid van de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur. Eerder al was zij politiek actief als fractieassistent.  Alink was van 1990-2002 fractievoorzitter en van 2002-2006 wethouder. Begin 2011 nam hij het voorzitterschap weer over van raadslid Catharina de Leur. Onder meer met het oog op de raadsverkiezingen in 2014 vindt hij het raadzaam nu het stokje aan Veeningen over te dragen. “Mijn politieke inzet zal niet verminderen, ik blijf raadslid  en lid van de Commissie Burgers en Samenleving”, zegt hij.Veeningen wil onder meer dat de leegstaande kantoren in Amstelveen worden aangepakt.“Het aantal ZZP-ers groeit gestaag. Die hebben geen behoefte aan een compleet kantoor. Ook het flexwerken neemt in rap tempo toe. De veranderende vraag naar kantoorruimte vereist een andere blik op leegstaande panden. D66 pleit voor transformatie van ongebruikte ruimtes. Voor jongeren en starters, die in Amstelveen moeilijk aan een woning kunnen komen, is het wrang zo veel leegstaande ruimtes te zien. Inzetten op transformatie naar woningen ligt dan ook voor de hand, zeker nu het Rijk gemeenten daar op dit moment bij helpt.”

Haar fractie pleit verder voor een bruisend Stadshart, waar in de visie van de democraten onder meer een pand voor ZZP-ers en andere professionals zou moeten komen, “zodat creatieve kruisbestuiving kan plaatsvinden.” Veeningen:  “Zo’n centrum kan ook bijdragen aan de levendigheid op en rondom het plein. Ik kijk er naar uit me samen met de fractie in te zetten voor deze en andere hervormingen.”

 

 

 

Lees ook:Maaike Veeningen kandidaat lijsttrekker D66
Lees ook:De Leur legt voorzitterschap D66-fractie neer
Lees ook:D66 blij met Stadsplein-voorstellen B&W
Lees ook:Leegstand kantoren nu nog bijna 23 %
Lees ook:Smit en Parlevliet (D66) onverkiesbaar

5 reacties op “Maaike Veeningen fractievoorzitter van D66

  1. David de Jong

    Christina de Leur? Catharina de Leur!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank

    Wat een gezwets en gezwatel. D66 heeft na de laatste verkiezingen in Amstelveen zich volledig voor paal laten zetten door hr. Raat.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Prof. dr. mr. J.H.J. ten Broeke tot Westelare

    Inderdaad, wat een geleuter! Laat D66 er nu eindelijk eerst maar eens voor zorgen dat het referendum wordt ingevoerd. Daar is D66 per slot van rekening voor opgericht. Niet voor zichzelf kruisbestuivend zzp-gebral etc.

      /   Beantwoorden  / 
  4. gerben

    Lieve Maaike,

    Gefeliciflapstaart!

    Jongeren en starters (geboren ver na 1966) willen werken & wonen.

    Samen verder in Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.