D66 wil burgers laten meepraten over bezuinigingen

Catharina de Leur

Catharina de Leur

Nadat B&W al toezegden wat zo ongeveer de hele gemeenteraad als eis heeft uitgesproken, trapt D66 nog maar eens de open deur in: zij wil van het college bij de begroting voor volgend jaar ‘concrete maatregelen’ om de vereiste bezuiniging van 11 miljoen in de komende jaren te realiseren. De fractie hamerde daar, net als alle andere, op bij de behandeling van de zogenoemde kadernota (waarin nu minder dan in andere jaren de contouren voor de volgende begroting stond). Maar D66 wil, naar zij zegt in tegenstelling tot heel de rest van de lokale politiek, dat de bevolking over de vereiste bezuinigingen kan meepraten. Zij wil overigens – zoals de complete gemeenteraad – het college tot november de ruimte geven om met de concrete maatregelen te komen.“Maar,” waarschuwt D66-fractoevoorziyttyer Catharina de Leur,  “er moet in november ook wel echt iets liggen, want de financiële situatie van Amstelveen vraagt daarom. En de Amstelveense bevolking heeft er recht op om te vernemen welke bezuinigingsmaatregelen er worden genomen en hoe die precies worden ingevuld.” Alsof het college met een begroting kan komen, waarin niet duidelijk wordt waarop wel en niet wordt bezuinigd. Het verschil met alle andere partijen is volgens De Leur dus dat D66 de burgers zélf wil laten kiezen waarop wel en niet kan worden bezuinigd. Zonder overigens aan te geven hoe dat dan zou moeten.

Lees ook:‘Vier verloren jaren door dit college van B&W’
Lees ook:D66: gemeente moet burgers betrekken bij bezuinigingen
Lees ook:Kom klagen bij de raad over bezuinigingen
Lees ook:D66 en PvdA: B&W kiezen verkeerde bezuinigingen
Lees ook:Raad wil armoede schoolkinderen bestrijden

23 reacties op “D66 wil burgers laten meepraten over bezuinigingen

  1. Hans van der Liet

    Die truc van D66 kennen we: langs die weg de verloren college-onderhandelingen en het misgrijpen van de macht proberen te compenseren. Het is al erg genoeg dat D66 heeft verhinderd dat we die vogelkooi konden wegbezuinigen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. De schoolmeester

      Je hebt inderdaad de hoogste vorm van v.o., Hans. Vogelkooi-obsessie.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Johan Bos

        Hij lijdt waarschijnlijk aan ornithofobie of zoiets. Daar moet je niet mee spotten.

          /   Beantwoorden  / 
  2. de schoolmeester

    Sorry Johan, zo had ik het niet bedoeld. Ik zal er voortaan rekening mee houden.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Tsja, Bikker, als jij vindt dat die ton per jaar beter besteed is aan een paar vogels dan aan de minima, dan toont dat heel goed aan hoe groot jouw compassie met de allerarmsten is.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Dus ook alle miljoeneninvesteringen in groen stoppen. Dat bespaart heel veel geld. Volbouwen met sociale woningen voor de minima die locaties waar nu parken zijn. Bedoelt u dat ongeveer? Pardon, geen sociale woningen natuurlijk, maar villa’s. En ja….de kopers daarvan willen weer een groene omgeving. Moeilijk allemaal…

        /   Beantwoorden  / 
      1. de schoolmeester

        Niet zo moeilijk doen, Johan. De filosofische diepgang van onze vriend gaat niet verder als die van een gemiddelde Ajaxfan in zijn/haar godenzonen.

          /   Beantwoorden  / 
  4. Hans van der Liet

    Op de groenvoorzieningen en het onderhoud ervan gaan we inderdaad keihard bezuinigen, heer Bos. Daar kan D66 nog een puntje aan zuigen, aan die spaarzin.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jitka

    Wat is dit voor een a-sociaal gelul. Er werken veel mensen met een verstandelijke handicap in de groenvoorziening.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Hans van der Liet

    Jitka, voor mensen die een beschutte werkplek nodig hebben wil ik graag een ton vrijmaken. Helaas vindt lesboer Bikker een vogelkooi belangrijker.
    Die schrijft overigens rustig “verder als” waar het “verder dan” moet zijn, dus wiens kind van hem les krijgt, is nog niet jarig.

      /   Beantwoorden  / 
    1. de schoolmeester

      Lees Vondel eens!!

        /   Beantwoorden  / 
  7. Hans van der Liet

    Als zoon van een Neerlandicus heb ik de hele vaderlandse literatuur met de paplepel ingegoten gekregen, Bikker. Ik wou dat jij eens fatsoenlijk Nederlands leerde. Na je vijftigste mogen we dat zo langzamerhand toch wel van je verlangen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. peter

      “ik wou” ? Gaan we nu al germanismen gebruiken?

        /   Beantwoorden  / 
      1. de schoolmeester

        Je geeft geen antwoord op mijn reactie Lees Vondel eens, want daar zul je dezelfde ” fout” vinden. Jij behoort zeker tot een familie die hun brood verdiende met spelling van pannekoek of pannenkoek. Zoals jij vermeldde een non isue, pardon non issue.

          /   Beantwoorden  / 
  8. Hans van der Liet

    Ach jee, Peter schrikt wakker zodra Henk wordt aangevallen. Heeft zijn kinderen zeker bij Bikker op school zitten. Ik heb nog nooit een Duitser “ik wou” horen gebruiken, dus een germanisme zal dat niet zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ingrid

      Kun je niet beter teruggaan naar de Antillen? Of ben je daar soms ook een mislukte jurist, mie dushi? Of moesten ze jou daar ook niet macambo?

        /   Beantwoorden  / 
      1. peter

        Antillen ? Daar was meneer toch verwijderd ?

          /   Beantwoorden  / 
  9. Mark

    “wou”en “wouden”is onstaan uit het duitse woord “wolden”

      /   Beantwoorden  / 
  10. Hans van der Liet

    Ja, en het woord ontstaan komt uit het Duitse entstehen. Maar is daarmee nog geen germanisme. Ik wou is goed Nederlands, weliswaar voornamelijk spreektaal, maar zeker geen germanisme.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Hans van der Liet

    Ik bepaal zelf wel waar ik woon, Ingrid. En helaas voor jou wens ik momenteel hier te wonen.

    Henk Bikker (of heet je Frank vandaag?): in de tijd van Vondel schreef men Nederlandsch. Dat beschouwen we nu als fout. Drol.

      /   Beantwoorden  / 
  12. de schoolmeester

    Almere zou je toch beter passen om het maatschappelijk evenwicht wat daar te herstellen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.