Gepasseerd PvdA-raadslid wil Kamer in voor jongerenpartij

Nachon Rodrigues Pereira

Nachshon Rodrigues Pereira

De Amstelveense afdeling van zijn PvdA  weigerde hem opnieuw kandidaat te stellen voor het raadslidmaatschap. Het voormalige gemeenteraadslid Nachshon Rodrigues Pereira (23) probeert nu de Tweede Kamer binnen te komen voor een andere partij, de splinternieuwe Lijst 17. Hij staat niet alleen als derde op de kandidatenlijst, maar hielp ook het verkiezingsprogramma opstellen. Hij was voorzitter dan de commissie die daarmee was belast. Zie www.lijst17.nl. Zelf meent hij op een verkiesbare plaats te staan voor de uit 34 jongeren bestaande club, die ‘Nederland vooral wil voorbereiden op de toekomst door te investeren in zaken als goed onderwijs, het openbaar vervoer en het milieu.’ Beetje D66 of GroenLinks voor jongeren dus.  Rodrigues Pereira schreef naar eigen zeggen het programma, maar dat reflecteert volgens hem wel de visie van de hele partij.De Amstelveense PvdA was niet bepaald diep onder de indruk van zijn functioneren als raadslid. Omgekeerd lijk Rodrigues Pereira het met de bestaande partijen het wel een beetje te hebben gehad.  Zij willen een groot deel van de rekening voor de crisis bij jongeren neerleggen, meent hij.  “Die moeten straks fors meer gaan betalen voor hun studie,  een woning of vervoer. Dat scheelt duizenden euro’s per jaar en dat leidt er toe dat ruim veertig procent minder jongeren gaan studeren.,” zegt hij. Volgens de nieuwe partij is die gang van zaken funest zijn voor de kenniseconomie. “Daarom willen wij geen hypotheek nemen op de toekomst, maar in die toekomst investeren.” Volgens Lijst 17 geeft het CPB de partij daarin gelijk. Maar hun gelijk claimen nu alle partijen met de CPB- berekeningen in de hand. Lijst 17 is enkele weken geleden opgericht door lijsttrekker Lot Feijen. Komende week bezoekt de partij in het hele land ruim vijftig (hoge)scholen en universiteiten.

Lees ook:PvdA wil discussietraining voor scholieren
Lees ook:Vragen raadslid over ‘luguber spooklicht’ Amsteldijk Noord
Lees ook:PvdA wil verwijdering mosquito
Lees ook:Yeter Tan kandidaat wethouder
Lees ook:Chatten dodelijk voor taalvaardigheid scholieren

13 reacties op “Gepasseerd PvdA-raadslid wil Kamer in voor jongerenpartij

  1. Hans van der Liet

    Die verkeerslichten met dat knopje voor orthodox-joodse mensen, staat dat ook in het programma?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    Nou, ik lees niet eens het CDA-programma, dus laat staan dat van andere partijen. Die programma’s staan vol mooie wensen (let u even op, meneer Bos, wensen, niet: beloftes). De realisering ervan hangt van dermate veel factoren af, dat wie zich bij het uitbrengen van zijn stem laat leiden door het programma, eigenlijk niet goed heeft begrepen hoe het werkt in de politiek.

      /   Beantwoorden  / 
  3. peter

    “hoe het werkt in de politiek.”

    Nou leg dat dan eens uit.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans van der Liet

      Kijk maar naar de verkiezingsdebatten, dat is heel mooi, aanschouwelijk leermateriaal voor jou.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Rob Nijkamp

    Het zoveelste bewijs dat enige zelfreflectie vaak ontbreekt bij politici. Als gemeenteraadslid redelijk onzichtbaar de afgelopen 4 jaar, soms in beeld met vragen hoe logisch ook, toch te belachelijk voor woorden.
    Een troost is dat de partij 0,0 kans maakt en dus het inschrijvingsgeld kwijt is aan de Staat der Nederlanden. Niet getreurd, hieruit wordt het wachtgeld betaald.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans van der Liet

      Inderdaad een zegen, die kansloosheid. Maar toch: een kiesdrempel zou niet slecht zijn in Nederland, zodat we ook verlost worden van splinterpartijen voor dieren en zo.

        /   Beantwoorden  / 
  5. Feniks

    Was dit niet het Amstelveense raadslid dat zo goed was h=dat hij niets eens op de kieslijst, maar op de B-lijst van de PvdA mocht. Hij heeft helemaal niets gedaan als raadslid in Amstelveen!

    Dat belooft wat voor zijn tweede kamer cariere….

      /   Beantwoorden  / 
      1. Feniks

        OK, laten we dat maar hopen.

          /   Beantwoorden  / 
  6. N. Rodrigues Pereira

    Voor de duidelijkheid: de PvdA heeft me niet op de lijst gezet, omdat ze in de peilingen op 3 zetels stonden. Deze drie plaatsen had de partij gereserveerd voor de twee wethouders en voor een vrouw. Uit angst voor voorkeursstemmen hebben ze mij buiten de lijst gehouden. Dat is de enige reden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Winnie Blok gaf in de ledenvergadering een andere reden. Over de vrees voor voorkeurstemmen is niets gezegd. Die hoefde m.i. ook niet zo groot te zijn bij het opstellen van de kandidatenlijst.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.