Jacqueline Koops wethouder éénmansfractie ChristenUnie

Jacqueline Koops

Jacqueline Koops

De ChristenUnie, met maar één zetel in de gemeenteraad, gaat een wethouder leveren voor het nieuwe college van B&W. Zij draagt, met steun van de Ouderencombinatie (OCA), daartoe Jacqueline Koops voor. Die is nu fractievoorzitter en wordt waarschijnlijk opgevolgd door Judith de Pijper, die al enkele jaren voor de partij in een raadscommissie zat. Verder leveren VVD, CDA en Burgerbelangen (BBA) elk één wethouder, respectievelijk Herbert Raat, Jan-Willem Groot en John Levie. De coalitie houdt zich daarmee aan de afspraak dat er niet meer dan vier wethouders komen. Ook heeft voor het eerst blijkbaar de omvang van de fracties geen rol gespeeld bij de wethoudersbenoeming. De VVD, als grootste partij (met 9 zetels), neemt genoegen met één wethouderszetel. Op het ogenblik heeft die er, net als de PvdA, twee. Groot (CDA) is de enige wethouder uit het vorige college, die aanblijft. Hij is in de nieuwe ploeg ook de enige met ervaring in dat bestuurlijke ambt.Het is de bedoeling dat het nieuwe college in de komende raadsvergadering (28 april) wordt geïnstalleerd. Volgens Raat is er tussen de coalitiepartijen een inhoudelijk akkoord bereikt voor een collegeprogramma. “Voor ons zijn mensen die het moeilijk hebben heel belangrijk. Er moet zwaar worden bezuinigd, maar wij denken met een sluitende begroting toch de zwakkeren in de samenleving te kunnen blijven helpen. Ons armoedebeleid moet worden voortgezet. Bij bezuinigingen zie je vaak stapels papier, maar nooit wat in de praktijk de affecten zijn voor mensen die het toch al moeilijk hebben.” Het nieuwe college wil ook de lasten voor burgers en ondernemers zo weinig mogelijk en liefst helemaal niet verhogen. In elk geval gaan in 2011 volgens de coalitie de OZB en andere gemeentelijke tarieven niet omhoog. Om kosten te besparen is het aantal wethouders teruggebracht van vijf naar vier en wil de coalitie het aantal ingehuurde externe medewerkers omlaag schroeven.

Raat denkt dat er een goed team aantreedt en heeft veel vertrouwen in Koops als wethouder. “Ik ben blij dat zij er deel van uitmaakt. Jacqueline is heel kundig, pienter en gedreven. En een van de beste advocaten van Amsterdam. In de vier jaar van haar raadslidmaatschap leerde in haar kennen als iemand met vaak goede ideeën. met wie heel constructief viel samen te werken. Ik ben blij haar in de ploeg te hebben.”

De ChristenUnie deed vier jaar geleden voor het eerst mee aan de verkiezingen, op initiatief van Koops en zij belandde met één zetel in de gemeenteraad. Haar invloed overtrof vervolgens nogal die minimale omvang van de fractie, vooral op het gebied van zorg voor de minima. In het college zal zij ook opkomen voor de belangen van de andere eenmansfractie in de raad, de OCA. Zij zal daarvoor geregeld overleg voeren met OCA-raadslid Fokkink.

Voor het eerst levert ook de al zestien jaar in de raad actieve lokale partij Burgerbelangen (BBA) een wethouder, hoewel haar fractie een zetel verloor (van vijf naar vier). Volgens formateur Raat is John Levie van die partij iemand die over zijn partijpolitieke schaduw heen kan stappen, als daarmee winst kan worden geboekt. “Een man die soms een stap terug doet om er twee vooruit te komen,” meent Raat.

 In het nieuwe college houdt een VVD-wethouder financiën in zijn portefeuille. Raat krijgt verder onderwijs, Personeel en Organisatie, jeugd, en de herontwikkeling van het A9-gebied (met de tunnel).  Overigens krijgt Koops ‘gezin en jeugd’, zodat twee wethouders zich blijkbaar met de jeugd bezig gaan houden.  Koops gaat zich verder bezighouden met sociale zaken, WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) en de voorzieningen  voor gehandicapten.

John Levie (BBA) krijgt ruimtelijke ordening, sport, verkeer en cultuur in zijn pakket. Groot houdt economische zaken en doet daarnaast volkshuisvesting en regionale ontwikkeling.

Lees ook:Burgerbelangen blij met deelname college
Lees ook:Wethouder Koops met zwangerschapsverlof
Lees ook:Wethouders nieuwe college benoemd
Lees ook:Coalitie van drie partijen: VVD, D66 en Burgerbelangen
Lees ook:Wethouder Koops weer met zwangerschapsverlof

48 reacties op “Jacqueline Koops wethouder éénmansfractie ChristenUnie

  1. de schoolmeester

    Gefeliciteerd mevrouw Koops, en dat je maar vele goede dingen mag doen voor de sociale minima in onze gemeente.

      /   Beantwoorden  / 
      1. Johan Bos

        Die denkt wel aan zichzelf.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hans van der Liet

          Ja, maar ook aan de minder bedeelde medemens. Dus dan zou het de minder bedeelde medemensen (zoals Frank) sieren om ook eens aan de meerbedeelde medemens te denken. Het moet geen eenrichtingsverkeer zijn.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Johan Bos

            Het is per definitie eenrichtingsverkeer. Als de overheid voor minder bedeelden (in uw ogen waarschijnlijk mislukkelingen) iets wil doen moeten helaas de beter gesitueerden dat opbrengen.Ik meende dat het CDA dat ook vond, maar u bent natuurlij rechtser dan uw eigen partij.

              /  
  2. haha

    GEFEICITEERD,
    hoop, dat je het beter gaat doen dan je voorganger!
    hoop, dat je weet wat een wethouder hoort te weten!
    hoop, dat je niet alleen maar de ambtenaren napraat.
    hoop, dat er meer openheid van zaken komt!!!
    SUCCES

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Meneer Bos, kunt u alleen maar in termen van geld denken? Staat niet geschreven dat wij God moeten dienen en niet de Mammon?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Inderdaad. De onrechtvaardige Mammon. Maar ik ben ook niet begonnen over geld, alleen u had het over de beter bedeelden die beschermd moeten worden. U schermde zelfs trots met de hoogte van uw inkomen. Dus als het over het verheerlijken van de Mammon gaat, bent u daar toch naar mijn mening iets meer mee bezig dan ik. Ik reageerde alleen even op UW uitlatingen over meer en minder bedeelden en meende dat het CDA altijd de mond vol had over zorg voor de zwakkeren etc.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Hans van der Liet

    CDA-wethouder Groot heeft een zeer fatsoenlijk en ruimhartig minima-beleid gevoerd, dus daar wordt weer volgens bijbelse principes gehandeld. Het ging mij erom, dat het geen eenrichtingsverkeer mag worden. Zo vind ik dat bijstandsgerechtigden best verplicht mogen worden bepaalde taken te verrichten die de gemeenschap ten goede komen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wateenonzinallemaal

      Nou dat handelen volgens bijbelse principes daar kan je nog wel eens een weekje ongemak van hebben, in de vorm van zeg maar een soort zadelpijn maar dan anders:)

        /   Beantwoorden  / 
    2. Johan Bos

      Wat die laatste zin betreft: ben ik met u eens. Maar daar ging het verder niet over. Groot heeft zich inderdaad ontpopt als een goede bestuurder.

        /   Beantwoorden  / 
    3. de schoolmeester

      Dat gebeurt al lang. De mensen in de bijstand en die dat enigszins kunnen worden zeer gestimuleerd om zich op het vrijwilligerswerk te storten. Alleen is het er niet altijd.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hans van der Liet

        Gestimuleerd maar niet verplicht. Dat moet veranderen. Aan het werk! Bejaarden wassen en zo, werk zat!

          /   Beantwoorden  / 
  5. Hans van der Liet

    Meneer Van Puffelen alias weoa heeft duideliijk de anale fase nog niet achter zich gelaten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wateenonzinallemaal

      Vandaag in het nieuws : BRUSSEL – Bisschop Roger Vangheluwe (74) van het Belgische Brugge heeft vrijdag bekend dat hij een jongen uit zijn directe omgeving seksueel heeft misbruikt. Dat gebeurde voor hij bisschop was en ook toen hij die functie al bekleedde.
      Vreemde invulling geven die gasten aan het handelen volgens bijbelse principes!!!

        /   Beantwoorden  / 
  6. Hans van der Liet

    Er staat geschreven dat men Gods zaad moet zaaien. Dat jij dat vreemd vindt, ach, wat doet de mening van een reetkever ertoe?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wateenonzinallemaal

      Het is een schande Heer van der Liet, dat u instemd met deze misdaden door de kerk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Ga zondag maar weer lekker schijnheilig op je knietjes , maar wel oppassen altijd rugdekking houden he!

        /   Beantwoorden  / 
    2. Johan Bos

      Ik meende dat het in de onderhavige gevallen niet om Gods zaad, maar om dat van mannen ging. En die mogen dat van de R.K. Kerk blijkbaar niet op de gebruikelijke wijze zaaien, omdat zij zich met eigen regelgeving boven de Bijbel heeft geplaatst.

        /   Beantwoorden  / 
  7. Hans van der Liet

    Volgens mij ben je gewoon jaloers dat jij nooit zo geliefd was bij meneer pastoor.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wateenonzinallemaal

      Ik heb een goed getrainde anaalspier, het lukte meneer pastoor nooit om binnen te dringen!!!!!!!!!

        /   Beantwoorden  / 
  8. Hans van der Liet

    Misschien lukt het de bisschop wel. Die heeft vast meer doorzettingsvermogen.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Wateenonzinallemaal

    Ik denk het niet ik heb de zwarte band op het gebied van sluitspier knijpen!
    Maar hans vertel eens, waarom is je vriendin nu weggelopen ,je moet ook niet de hele dag onzin schrijven op al die websites ,ik weet nog een goede kliniek om van je internet verslaving af te komen!

      /   Beantwoorden  / 
  10. Hans van der Liet

    Ik ben teruggekeerd naar Nederland, zij woonde en woont op Curacao. En nou moet jij even netjes uitleggen waarom jouw vrouw achter een raam op de Wallen zit. Verdien jij niet genoeg om alle rekeningen van te kunnen betalen of doet ze het alleen voor de kick?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Peter

      Hans, Hans,
      je partner achterlaten in Curacao. Zal wel in Campo Alegre geweest zijn. Hopelijk krijg je maandelijks wat leuke bijverdiensten
      op je rekening bijgestort. En dan hier vertellen dat je van een paar duizend euro’s per maand rond kan komen.

      Jammer hoor.

        /   Beantwoorden  / 
      1. de schoolmeester

        Nee, Peter, dit kan niet , want onze Hans kan zelfs in dat Campo de ?? geen relatie krijgen, al is het een zakelijke overeenkomst. Iets waar onze Hans al rondborstig voor is uit gekomen.

          /   Beantwoorden  / 
    2. Wateenonzinallemaal

      Hans, de gedachte dat jij je voor deze infame beledigingen op de jongste dag zullen hebben te verantwoorden voor de Schepper vervult mij nu reeds met satanisch genoegen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hans van der Liet

        Je bent al net zo weinig origineel als de onderbroeken van Zeeman die jij draagt.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Wateenonzinallemaal

          Die onderbroeken zie je tenminste niet , maar die pakken van de Zeeman die jij koopt daar loop je pas echt voor lul mee!!!

            /   Beantwoorden  / 
  11. Hans van der Liet

    Instemt is met een t. Wil je wel een beetje op je spelling letten als je mensen valselijk beschuldigt?

      /   Beantwoorden  / 
  12. Hans van der Liet

    Flappie, toe nou, geef toch even netjes antwoord als je iets gevraagd wordt! Doe ik ook immers altijd.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Hans van der Liet

    Flappie! Je hebt altijd je woordje klaar, waarom ben je nu zo beteuterd stil?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wateenonzinallemaal

      Ik heb meer te doen dan alleen maar de hele dag onzin verkondigen zoals jij Hans!!!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hans van der Liet

        O ja, natuurlijk kijken of al je mokkeltjes wel netjes achter de ramen jouw geld aan het verdienen zijn!

          /   Beantwoorden  / 
  14. Hans van der Liet

    Het celibaat van priesters is volgens mij volkomen in lijn met de Bijbel. Christus was immers ook niet getrouwd.
    @ Flappie: wat is er nou toch met je? Heb je je tong verloren?

      /   Beantwoorden  / 
  15. Onno

    Ik denk dat flappie het te druk heeft met zijn baan als pooier in dat hok van zijn vrouw en je zus Hans.

      /   Beantwoorden  / 
      1. Onno

        Correct Hans, maar in jouw fantasiewereld waar eerst een schatrijke tante en daarna een buurvrouw een miljoen verliest denken we er gewoon een zus bij die de hoer speelt! :)

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hans van der Liet

          Het is in mijn goed-katholieke gezin ondenkbaar dat er mensen rondlopen die zich niet conform de hoogste ethische normen gedragen.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Onno

            en liegen mag wel?? :P )

              /  
          2. de schoolmeester

            Voel je daardoor zo thuis bij het CDA, een partij, die landelijk niet eens afstand durft te nemen van een zuiver populistische/racistische partij? In het verleden had deze partij nog een geweten, maar dat hebben ze ingeruild voor de macht. En elders laten ze Nederlanders sneuvelen, zogenaamd in ruil voor de democratie. Enkel en alleen om maar meer invloed te krijgen.

              /  
  16. de schoolmeester

    Niet eens, leeggelopen badeend, pardon ik had iets beloofd , opgeblazen badeend dan!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans van der Liet

      Op welke school geef jij les? Ben jij een voorbeeld voor de kinderen zo, Frank Bikker?

        /   Beantwoorden  / 
      1. de schoolmeester

        En jij, voor je voormalige kiezers?

          /   Beantwoorden  / 
  17. Hans van der Liet

    Ik heb geen kiezers, want ik ben geen kandidaat en dat ben ik nooit geweest ook. Drol.
    Invloed in Uruzgan, jaja. Goh, dat is echt mooi als we daar invloed hebben in die straatarme provincie. Nou nou, dat mag best wat doden kosten ja.

      /   Beantwoorden  / 
  18. Hans van der Liet

    Frank en Peter, de gedachte dat jullie je voor deze infame beledigingen op de jongste dag zullen hebben te verantwoorden voor de Schepper vervult mij nu reeds met satanisch genoegen.

      /   Beantwoorden  / 
  19. Wateenonzinallemaal

    Hans heb je je vader nu al gevonden , weet je moeder nog welke klant het was? of had het ze het zo druk dat ze het niet meer weet?

      /   Beantwoorden  / 
  20. de schoolmeester

    Effe is het leuk, maar nu wordt het wel kinderachtig, heren. En Sapperdeflap, probeer nu ook eens een inhoudelijke reactie te geven. Dat kun je best ook wel. Zelfs hvdl doet het, hoewel we het nagenoeg nooit eens zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.