Wethouder Koops weer met zwangerschapsverlof

Jacqueline Koops

Zoals al eerder gemeld, gaat wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie) half september met zwangerschapsverlof. Zij verwacht haar tweede kindje en hoopt medio januari 2014 terug te kunnen zijn. Dat is kort voor de verkiezingen van een nieuwe gemeenteraad, in maart volgend jaar. Haar taken – op het gebied van onder meer zorg, volksgezondheid, welzijn en ‘werk en inkomen’ – worden binnen het college van burgemeester en wethouders verdeeld.

Ook aan het begin van haar zittingsperiode als wethouder ging Koops enige tijd met zwangerschapsverlof, om de geboorte van haar zoon Jesse af te wachten.

Wethouder Herbert Raat (VVD) neemt nu samen met burgemeester Jan van Zanen de zorgtaken over, die het rijk per 1 januari 2015 naar de gemeente overhevelt. Het gaat daarbij om jeugdzorg, de zorg voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten en de participatiewet.  Zij nemen ook het ouderen- en welzijnsbeleid tijdelijk waar: de uitvoering van het welzijnswerk in de wijken en het beheer van de wijkcentra van 2014 af.

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) neemt samen met zijn collega John Levie (BBA) de lopende taken over op het gebied van Werk & Inkomen, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Sociale Voorzieningen en Volksgezondheid.

 

Lees ook:Wethouder Koops met zwangerschapsverlof
Lees ook:Wethouder Koops na bevalling weer aan de slag
Lees ook:Wethouder Koops bevallen van dochter
Lees ook:Wethouder Koops opnieuw zwanger
Lees ook:Koops de wijk in met wijkverpleegkundige

Eén reactie op “Wethouder Koops weer met zwangerschapsverlof

  1. gerben

    Laat de kinderen tot ons komen..

    De jongens in B&W redden het wel op hun gemak tot pakweg maart volgend jaar.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.