‘Voor bredere coalitie geen politiek draagvlak’

Volgens de vijf coalitiepartijen bleek er tijdens het de laatste weken gevoerde overleg te weinig politiek draagvlak voor een bredere samenwerking. Die is volgens hen wel gezocht, maar ondanks veel inzet en geduld van alle partijen niet gevonden. In een persverklaring zeggen VVD, Burgerbelangen Amstelveen (BBA), CDA, ChristenUnie en Ouderencombinatie (OCA) elkaar te hebben gevonden op basis van een inhoudelijk akkoord. Wat dat akkoord zoals inhoudt is nog onduidelijk. De vijf partijen zijn inmiddels begonnen met de vorming van een nieuw College van Burgemeester & Wethouders. Ze zeggen de komende vier jaar  ‘met hart en ziel gezamenlijk aan de slag gaan voor Amstelveen.’  De nieuwe coalitiepartijen kondigen aan de komende vier jaar actief samenwerking op te zullen zoeken met alle raadsleden, burgers, bedrijven en (maatschappelijke) instellingen.

Lees ook:Niet meer dan vier wethouders in college
Lees ook:Hele oppositie tegen nieuwe vijfde wethouder
Lees ook:GroenLinks boos over niet meedoen in B&W
Lees ook:Nieuw college noemt zich ‘ambiteus en open’
Lees ook:Dinsdag installatie nieuwe wethouders

8 reacties op “‘Voor bredere coalitie geen politiek draagvlak’

  1. de schoolmeester

    Ze hebben elkaar gevonden op een akkoord. Welk is nog onduidelijk. Sorry hoor, maar wordt er hier niet aan kiezersbedrog gedaan. Het toppunt van arrogantie naar de kiezers toe. En aan de andere kant maar klagen dat de opkomst zo slecht is en dat er zo veel proteststemmers zijn.
    -
    Wederom een vruchtbare voedingsbodem voor partijen als de SP en de PVV .

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rob Nijkamp

    In ieder geval felicidad naar Herbert en consorten. Een klein advies, benoem Jan Wilem in zijn huidige portefeuille en zorg voor kanjers op de andere 3 posten, dus geen Linda Roos of uit die club.
    Net als in Amsterdam heeft d66 de bekende hand overspeelt en mbt de PvdA, is niet erg. De laatstelijk goed functionerende wethouder vanuit die partij was Goudsmit en daarna doorlopend drama. Misschien zorgt de oppositie weer voor enig besef, vooral waar kom je vandaan en waarom ben je PvdA. Dat Remco verder wil heeft niets met beleid en zorg te maken, maar meer met het erkenningssyndroom. Als er overkapping A9 komt is dat door mij geregeld bij de PvdA reunie!
    De verhouding 19-17 valt wel mee, want er zijn 2 zetels beschikbaar gekomen voor een partij die absoluut geen kennis van zaken heeft. Eigenlijk 2 proefzetels.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Theo heimeriks

      Ik ben op zoek naar Rob Nijkamp uit Amstelveen die bezig is met een stamboomonderzoek naar de familie Nijkamp uit Almelo. Mijn moeder (overleden)is een Nijkamp uit Almelo. Ik beschik over veel informatie. Mail me svp

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rob Nijkamp

        Theo,
        Als het goed is opntvang je deze mail. Inderdaad al gestart een aantal jaren geleden met familieonderzoek, dus jouw informatie past in mijn verzamelde gegevens, zelfs (heel graag) aanvullend.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Theo heimeriks

          Rob. Ik kom niet bij jouw e-mailadres uit.Ik wacht op jouw bericht en e-mailadres. Ik hoop dat wij familie van elkaar zijn. Het lijkt me wenselijk buiten deze site om verder te communiceren met elkaar.
          Groet
          Theo

            /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Frank Bikker aka de schoolmeester komt weer even drammen over transparantie. Zeurkous, tief op naar je rooie vriendjes in Noord-Korea, ga daar maar even mekkeren over een gebrek aan democratie. Dan voeren ze je aan de honden.

      /   Beantwoorden  / 
  4. de schoolmeester

    Jij hebt het alleenrecht op gelijkhebben hr vd Liet
    -
    Jij mag enkel bepalen wat democratie is.
    -
    Iedereen die het niet met je eens is, is een communist.
    -
    Jij de man die opgaat in wat hij allemaal kan of meent te kunnen.
    -
    Met jouw manier van doen, weet je zeker dat de boel uit elkaar valt.
    -
    Ik noem jou een provocerende paranoide narcist. Een volwaardige provacateur naast Mozart zou je niet misstaan. Kun je je daar niet beter aanmelden? Ben je denk ik meer op je plaats. Opgeblazen en meteen daarop ontplofte nepintellectueel.
    Leeggelopen badeend.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.