ChristenUnie ziet nadelen in lijstverbinding

Jacqueline Koops

Jacqueline Koops

Een lijstverbinding met een andere partij zit er voor de ChristenUnie niet in. Wegens gezamenlijk verzet tegen de golfbaan, zou zo´n verbinding met GroenLinks er bij voorbeeld in zitten, maar het gedachtegoed van beide partijen lijkt op andere punten toch teveel verschillen. Bijvoorbeeld als het over de komst van een coffeeshop in Amstelveen gaat. Overigens heeft GroenLinks al een lijstverbinding met D66. Zo´n verbinding heeft tot gevolg dat een restzetel voor een van de beide verbonden partijen in de wacht kan worden gesleept. Maar, legt Jacqueline Kooops van de CU uit, dat kan ook nadelige bijwerkingen hebben. Zoals wat die golfbaan betreft, een belangrijk discussiepunt bij de komende verkiezingen.  Koops: “Neem nou de lijstverbinding van Groenlinks met D66. In de recente poll van het Amstelveens Nieuwsblad bleek dat GroenLinks tegen een golfbaan is en D66 voorstander. Dilemma: als de restzetel naar D66 zou gaan worden wellicht later GroenLinks stemmers ongewenst opgescheept met een golfbaan.” De  ChristenUnie blijft zich tegen zo’n baan in de polder verzetten.

Lees ook:GroenLinks en D66 gaan lijstverbinding aan
Lees ook:Fractie OCA weet niets van lijstverbinding met BBA
Lees ook:Ook provinciale ChristenUnie wil Bovenkerkerpolder groen houden
Lees ook:ChristenUnie ‘trots’ op verzet burgers tegen golfbaan
Lees ook:Lijstverbinding Burgerbelangen en Ouderencombinatie

3 reacties op “ChristenUnie ziet nadelen in lijstverbinding

  1. Joost09

    Wat een onzin stelling van Koops. Als een partij geen lijstverbinding heeft, kunnen de reststemmen van GroenLinks bijvoorbeeld naar de VVD gaan. Door een lijstverbinding aan te gaan, heb je nog een beetje invloed waar de stemmen terecht komen. En natuurlijk zijn er verschillen tussen partijen. Gelukkig maar, zo blijft er wat te kiezen!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    Als niemand met mijn partij een lijstverbinding wil aangaan, zou ik ook zeggen wat mw Koops nu zegt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. christian book

    Can I upstanding say what a succour to find someone who in actuality knows what theyre talking all round on the internet. You definitely identify how to lure an fight to silly and make it important. More people neediness to be familiar with this and the hang of this side of the story. I jargon allow youre not more accepted because you surely contain the gift.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.