Walter Vervenne blijft vechten tegen lelijke schotels

Woongroep Holland heeft het afgelopen jaar actie ondernomen tegen te ver buiten balcons hangende schotelantennes voor tv-ontvangst. Daarop had VVD-raadslid Walter Vervenne aangedrongen. Hij wil nu dat ook andere corporaties en verhuurders van appartementen daarop beter gaan toezien. Vervenne gaat B&W vragen daarop aan te dringen. Hij is al anderhalf jaar met het onderwerp bezig, heeft intussen wel verbeteringen geconstateerd, maar is nog niet tevreden. Ook vraagt hij zich af waarop er niet voor een bepaald schoteltype kan worden gekozen, dat er niet een jungle van exemplaren in talloze kleuren en afmetingen ontstaat. “Waarom niet één schutkleur?”vraagt hij zich af.

Een goed voorbeeld van verbetering is volgens hem een flat aan Groenelaan, waar de schotel aan de deurkant op de balkonrand stond, maar vorige week werd verplaatst naar de rechter achterkant, evenals die bij de buren. Dat is volgens Vervenne ook overeenkomstig het reglement.

Vervenne is de groene fatsoensridder van de VVD, altijd in de weer tegen kappen van bomen en tegen zwerfvuil, graffiti, rommelige straatbeelden, uitstekende schotels onderhoud van wegen en alles wat een keurig straatbeeld besmet. Hij is blij dat Woongroep Holland bewoners nu aanspreekt als zij schotels niet in overeenstemming met het reglement van de corporatie aanbrengen. Behalve andere corporaties moeten volgens hem ook verenigingen van eigenaren dat voorbeeld volgen, vindt hij. Zij zouden naar zijn mening eigenlijk een centrale schotelontvangst moeten organiseren.

“Het gaat niet alleen om woonblokken van corporaties,” zegt hij. Ook veel particulieren met eigen huizen rommelen met schotels er airco’s maar wat aan. Ik heb daarvan trieste voorbeelden gezien rond de Rembrandtweg.” Vervenne is vorig jaar gehoord door de Welstandscommissie over al zijn klachten op het gebied van een rommelig stadsbeeld. “Ik heb ook gesproken met mensen van het gemeentelijke kabinet Veiligheid en Handhaving over handhaven in het algemeen. Daar ben ik weinig mee opgeschoten.”

Uit de politiek kwam enig verzet tegen de strijd van Vervenne tegen de schotels. Men verweet hem dat hij mensen wilde beletten de informatie te ontvangen die zij wensen. Geen sprake van, vindt de liberaal zelf. “Iedereen moet kunnen horen, lezen en zien wat hij wil. Men heeft mij beschuldigd van discriminatie. Flauwekul. Vrijheid, blijheid, maar je moet je wel aan de regels houden.”

Lees ook:B&W: Ontsierende schotels zaak van woningverhuurder
Lees ook:Woongroep en Eigen Haard op weg naar fusie
Lees ook:Woongroep Holland pakt illegaal onderhuren aan
Lees ook:VVD wil plaatsing schotels aan banden leggen
Lees ook:Startsein bouw 243 woningen Kopstukken in Westwijk

6 reacties op “Walter Vervenne blijft vechten tegen lelijke schotels

  1. Frank Bikker

    Ik ben het eens met de hr. Vervenne, maar zou dat ook niet moeten gelden voor de verschillende dakkapellen en uitbouwen. Je ziet bij eengezinswoningen ook steeds meer variaties. Of krijgen we nu een Belgische situatie?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Peter

    Vervenne moet niet zeuren. Er is niets mooer dan een cirkel (een schotel is toch rond?) Zo zijn er graan cirkels welke best wel mooi zijn als je ze bekijkt uit je UFO.

    En ik vraag mij af of Vervenne bezwaar heeft tegen cirkels van een
    nat glas op een bar.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Walter Vervenne

    Ja, Frans Bikker, ik bedoel de verrommeling van de gehele stad.
    Peter, waarom geen viltje onder een goed glas bier ?
    En waarom geen ( beperkte) keuze gemaakt v.w.b. de schotels.
    Er zijn nu wel 8 verschillende diameters en kleuren verkrijgbaar.
    Twee, nou drie dan moet toch genoeg zijn !

      /   Beantwoorden  / 
    1. Peter

      Walter,
      natuurlijk is dat een punt. 1 (redelijk) formaat in de standaard kleur grijs zou een vereiste moeten zijn.
      Maar laten we wel voorzichtig zijn met dit soort eisen,
      uiteindelijk zijn het toch bepaalde groeperingen die een schotel
      als een soort levensbehoefte zien. Ga je daar aan tornen dan zal al
      ras discriminatie geroepen gaan worden.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Walter Vervenne

    Wij hebben niets tegen vrije nieuwsgaring.
    En zijn voor Vrijheid = Blijheid. En voor het respecteren van de regels. En pas op Peter met bepaalde groeperingen. Schotels worden door veel verschillende mensen gebruikt en om verschillende redenen.
    We zouden moeten opschieten met het beschikbaar stellen van de nieuwste technieken. Wij vragen het GemeenteBestuur dit uit te dragen en te bespreken met alle partijen in de Stad.
    De Wooncorporaties maar ook de Verenigingen van Eigenaars.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Onno

    Zeg Vervenne, ga je nu ook eindelijk iets doen aan al die reclame lichtbakken in lantaarnpalen ??? Of laat je die maar hangen omdat het geld oplevert??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.