BBA betreurt sterke verhoging kabeltarief

Dat het tarief van Casema voor standaardpakket op de kabel 56 procent wordt verhoogd, vindt de fractie van Burgerbelangen (BBA) in de gemeenteraad betreurenswaardig. De verhoging is een gevolg van een uitspraak door het Amsterdamse Gerechtshof. De fractie herinnert er aan in 2000 tegen de verkoop van de Amstelveense kabel te hebben gestemd, omdat zij dat niet in het belang burgers vond. Dat zou beter zijn gewaarborgd in publieke handen, meende zij. ‘Het verkoopcontract behelsde een waarborg dat de standaardpakket tarieven niet excessief zouden stijgen als er onvoldoende concurrentie in de kabelmarkt zou bestaan, beloofde het toenmalige College,' aldus BBA.

De fractie constateert dat in de meeste andere gemeenten de laatste jaren de tarieven voor kabeltelevisie excessief stegen. Een gevolg van onvoldoende marktwerking, meent zij. Ondanks dat meende zowel rechtbank als gerechtshof dat de betreffende passages in het contract sinds 1 januari 2004 niet van toepassing zijn. Casema kan daardoor aanspraak maken op schadevergoeding

Van 1 januari 2009 af moet € 15,90 per maand voor het standaardtarief worden betaald (nu 10,18). Per 1 april alvast € 13,70. BBA zegt wel te kunnen leven met het schikkingsbedrag van 4 miljoen euro dat de gemeente moet betalen.

 

 

Lees ook:Gemeente verliest van Casema: tarieven omhoog
Lees ook:Gemeente betaalt Casema 4 miljoen schadevergoeding
Lees ook:BBA: Colleges blunderden in kabelaffaire
Lees ook:Coalitie wil scherper toezicht op contracten gemeente (na blunder met Casema)
Lees ook:Groot belooft open feitenrelaas over ‘kabelblunders’ gemeente

Eén reactie op “BBA betreurt sterke verhoging kabeltarief

  1. David de Jong

    Het is op basis van de procesmatige inzet van Amstelveen, dat de bewuste passages in het contract sinds 1 januari 2004 niet van toepassing zijn verklaard. De rechtbank en het hof zijn met andere woorden NIET toegekomen aan het oordeel of er voldoende marktwerking is. Dat is wel een essentieel iets, zeker als je weet dat een instelling als toezichthouder OPTA stelt dat er thans niet voldoende marktwerking bestaat in Nederland.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.