Symposium over Amstelveen in de ‘Metropool’

In de raadzaal van het ghemeentehuis wordt onder voorzitterschap van burgemeester Jan van Zanen vrijdag (15 juni) een symposium gehouden over de rol van Amstelveen in de ‘Metropool', de stadsregio Amsterdam en de Noordvleugel van de Randstad. ‘Op weg naar de metropool, een nieuwe rol voor Amstelveen' is voorbereid door enkele raadsleden. Sprekers zijn raadslid (PvdA) Harry van den Bergh, directielid Uri Coronel van verzekeringsmakelaar AON en Gedeputeerde van Noord-Holland Harry Meydam.

 

 

Volgens de organisatoren vereist de metropool andere besluitvormingsprocessen op bestuurlijk niveau dan de tot nu toe bekende. Vooral de voer Amstelveense leden van de Regioraad hadden behoefte aan een debat daarover, mede naar aanleiding van het rapport van de commissie Kok over een nieuwe provinciale en regionale structuur in Nederland.

Moet de gemeentelijke autonomie ophouden te bestaan, zodat het middenbestuur zich kan versterken? Dat is een van de vragen die aan de orde komen. Of moeten gemeenten zichzelf juist versterken? Het symposium begint om 09.30 uur en duurt tot 13.30 uur.

Lees ook:‘Metropool bureaucratische verschrikking’
Lees ook:Cardanus tevreden met ‘genuanceerd’ rapport raadsonderzoek
Lees ook:Symposium over integratie statushouders
Lees ook:In regio wint bureaucratie van democratie
Lees ook:‘Raad moet meer regie regio-organen krijgen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.