Jonker (CDA) betreurt verkeerde indruk over hem

Fractievoorzitter Ben Jonker van het CDA betreurt het dat mogelijk de indruk is ontstaan dat hij de insprekers in de vergadering van de raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur niet serieus heeft genomen. Dat melde zijn fractiegenoot Siegmann woensdag (4 oktober) in de raad. Daar stonden de burgerinitiatieven van tegenstanders van de golfbaan in de Bovenkerkerpolder op de agenda.

Die waren eerder aan de orde geweest in de commissie, bijgewoond door honderden burgers en circa vijftien insprekers. Die laatsten hebben zich beklaagd over de in hun ogen onbeschofte houding van Jonker. Hij was, vertelde Siegmann nu, geïrriteerd geraakt door de sfeer tijdens de vergadering. Er werd bijvoorbeeld geroepen vanaf de publieke tribune. Jonker kon de raadsvergadering niet bijwonen.

Siegmann: “Ik wil graag zeggen dat wij het betreuren dat de woorden van de heer Jonker niet zo zijn overgekomen als hij ze heeft bedoeld.” Jonker wilde volgens het CDA alleen tegenargumenten geven tegen de insprekers. Die namen volgens de fractie trouwens zelf ook geen blad voor de mond. Het CDA juicht overigens samen met PvdA en VVD de golfbaan van harte toe.

Lees ook:Golfodrama: ‘Burgerbelangen en CDA gewoon onbeschoft’
Lees ook:ChristenUnie ‘trots’ op verzet burgers tegen golfbaan
Lees ook:Gemeenteraad ziet niets in golfbaan in Middelpolder
Lees ook:CDA wil debat Stadshart in raadscommissie
Lees ook:B&W blijven strijden voor golfcentrum

10 reacties op “Jonker (CDA) betreurt verkeerde indruk over hem

  1. Hans van der Liet

    Ik moet overigens het eerste bericht nog lezen van een tegenstander van de golfbaan die het betreurt dat er tijdens die commissie-vergadering boegeroep door de zaal schalde. Voorwaar geen sterk argument.

      /   Beantwoorden  / 
  2. A. Lert

    Als professionele politicus, waarvan er in de letterlijke bedoelde zin niet zoveel zijn in Amstelveen, mag verwacht worden dat zijn omzichtig met burgerbelangen omgaan. De reactie van Jonker verondersteld enige moeite met dit proces, waarmee zich eigenlijk de vraag stelt of hij uberhaupt geschikt is voor dit politieke ambt zeker nu hij als fractievoorzitter opereert. Dan moet hij proberen boven de materie te staan en zich niet laten verleiden tot datgene wat hij de zaal tegenwerpt. Overigens moet je ter verdediging zelf op de bres, dit te laten doen door anderen is de facto een zwaktebod, sorry!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Dhr Jonker heeft anders dan ik een drukke baan, vandaar dat we de taken een beetje verdelen binnen onze club. Hij richt zich op de inhoud, ik doe het betere gooi- en smijtwerk. Overigens zijn onze politici in Amstelveen geen van allen professionals (daarvoor betaalt het te weinig), maar goedwillende amateurs. Ook zij zijn slechts mensen, die geïrriteerd kunnen raken door insprekers die zichzelf van alles permitteren, maar door anderen respectvol bejegend willen worden. Wie kaatst, moet de bal verwachten!

      /   Beantwoorden  / 
  4. A. Lert

    twee opmerking ter correctie van bovengenoemd stukje van mij:

    ‘zijn’ moet ‘hij’ zijn
    verondersteld moet veronderstelt zijn

    Ik doe dit maar anders valt mijnheer Van der Liet er misschien over, hij zoekt wellicht toch spijkers op laag water.

      /   Beantwoorden  / 
  5. A. Lert

    Het valt mij op dat u ten onrechte een zoveelste excuustruus betrekt, zoals steeds vaker bij het door ‘Normen en Waarden open deuren’ vergiftigde CDA gebeurt. Uw termen als ik voor het ‘betere gooi- en smijtwerk’ en ‘wie kaatst moet de bal verwachten ‘ duiden op de symptomatische malaise waarin uw partij zich momenteel bevindt. Het is dus niet voor niets dat uw partij ook de sociaal/maatschappelijke participatie aan
    de laars lapt en daarmee ongemerkt blokkeert. U bent kennelijk de materie niet meer de baas. Het CDA is zo langzamerhand geen democratische partij meer, maar een door angsthazerij geregeerd oudejongenskrentebroodclubje dat denkt de zaken best voor elkaar te hebben voor die domme burgers. Ik zou me deze kritiek maar eens aantrekken, te beginnen met een kleinere broek dan u kennelijk nu aanheeft.
    Gedraagt u zich eens als betrokken politici en niet als een stel infantiele kinderen. Sorry, het moest er maar even uit.

      /   Beantwoorden  / 
  6. A. Lert

    Nog even uw opmerking: “geen van allen professionals daarvoor betaalt het te weinig”.

    Alsof de betrokkenen meer zouden inbrengen als het beter zou betalen?. Het blijft immers Amstelveen nietwaar?? Het is dus een kulargument, temeer omdat het een eer zou moeten zijn belangeloos in het algemeen belang voor onze maatschappij te kunnen en mogen presteren EN NIET BLOKKEREN!!. Dat u prestatie in uw vocabulaire heeft onder de strikte voorwaarde van een betere betaling schrikt mij af. Ik schaam mij ervoor dergelijke politici in de raad aan te treffen. Ga daar verdorie toch weg, dan kunnnen de blokkades voor burgerinitiatieven meteen worden opgeheven en dan opent de zich zich voor de echte democratie waarvoor u beiden bang bent.

    Dat uw fractievoorzitter een drukke baan heeft impliceert dat hij met zijn hersens ergens anders zit dan bij onderwerp waar we met zijn allen over discussieren.

    Last but not least:

    Over ‘goedwillende amateurs’ geen goed woord, aangezien het begrip ‘goedwillend’ vanuit een eenzijde CDA context wordt belicht en dus slechts weerstand oproept.

    Tja, het moet dan maar zo, helaas.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Hans van der Liet

    Nou nou, wat een vuurwerk. Dat u taalkundig niet zo onderlegd bent zij u vergeven, daar val ik niet over hoor. Grappig dat u schrijft over de “symptomatische malaise waarin het CDA verkeert”, uitgerekend net op de dag dat het CDA de PVDA voor het eerst in drie jaar weer voorbijgestreefd is in de peilingen. Als dat malaise is, dan wens ik ons nog vele ongelukkige jaren toe! Het CDA is een partij die openstaat en een luisterend oor heeft voor argumenten. De kritiek op het optreden van de heer Jonker hebben wij ons zeker aangetrokken (vandaar ook het mea culpa dat dhr Siegmann in de raad heeft uitgesproken). Een dergelijke zelfkritiek is bij de boe-roepende insprekers nog niet te bespeuren. U (en niet ik) maakt het onderscheid tussen professionele en niet-professionele politici, alleen legt u daar wat andere criteria voor aan dan ik. En het CDA respecteert democratische besluitvorming: dat het CDA bang is voor de “echte” democratie (wat is dat overigens? Een democratie die besluiten neeemt die u welgevallig zijn?) vind ik overigens een tamelijk ludieke opmerking. Die zal ik op ons volgende partijcongres eens debiteren!

      /   Beantwoorden  / 
  8. A. Lert

    Vooral niet ingaan op kritiek en de bal terugleggen naar de tegenstanders is kenmerkend. Vertel nou eens eerlijk: raadsleden met een grote bek naar de burgerij verdienen geen plek in de raad, dat geldt ook Burgerbelangen. Lees diverse commentaren o.a. van Jan Demming en u begrijpt waar de weerstand die u en de uwen oproept in zit. En als u blijft weigeren dit te doen dan verandert de sfeer niet.
    Wat betreft taalgevoel, daar bent u evenmin sterk in dunkt mij.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Hans van der Liet

    Het CDA heeft zich de kritiek dus juist wél aangetrokken (zie opmerkingen van de heer Siegmann in de raad). De insprekers hebben dat zelfinzicht nog niet getoond. Overigens hebben wij in onze gelederen geen raadsleden met een grote bek.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.