Golfodrama: ‘Burgerbelangen en CDA gewoon onbeschoft’

De actiegroep Golfodrama heeft zich bij de fracties van BHurgerbelangen (BBA) en CDA beklaagd over het gedrag van hun respectieve fractievoorzitters, Linda Roos en Ben Jonker, tijdens een vergadering van de raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur (RWN), die door honderden burgers werd bijgewoond.

Vijftien insprekers, onder wie de vertegenwoordiger van de actiegroep, maakten bezwaar tegen het feit dat B en W de raad hebben voorgesteld twee burgerinitiatieven – beide gericht tegen de komst van een golfcentrum in de Bovenkerkerpolder – maar niet verder te behandelen.

Golfodrama voelt zich geschoffeerd door de manier waarop haar vertegenwoordiger door de twee fractievoorzitter werd bejegend. “Zij waren ronduit onbeschoft,” vindt de actiegroep. De twee zouden zich uiterst vijandig hebben opgesteld. De actiegroep wil dat een studie wordt verricht naar alle recreatiemogelijkheden in de polder en dat de gemeente, vermoedelijk op basis van ambtelijk en / of bestuurlijk al gedane toezeggingen met een tunnelvisie op een golfbaan afstevent. Linde Roos verdedigde dat met het argument dat er al eerder pogingen – met instemming van de gemeente – zijn gedaan een golfbaan aan te leggen, zodat het in feite om oude plannen gaat. De actiegroep vindt het ongepast dat Roos opmerkingen maakte als ‘waarom hebt u zelf de grond niet gekocht?’ en ‘waarom hebt u 17 jaar geleden geen bezwaar gemaakt?’ Golfodrama vindt overigens dat de raadsleden dramatisch slecht het dossier kennen zich agressief tegenover insprekers hebben gedragen.

Lees ook:Golfweg misschien toch via Amsteldijk
Lees ook:GroenLinks: ‘College stuurt Golfodrama met kluitje in het riet’
Lees ook:Burgerbelangen heeft nu ‘respect’ voor mening tegenstanders golfbaan in polder
Lees ook:Jonker (CDA) betreurt verkeerde indruk over hem
Lees ook:Ook Ouder-Amstel tegen golfbaan in polder

11 reacties op “Golfodrama: ‘Burgerbelangen en CDA gewoon onbeschoft’

  1. C.C. Asselbergs

    Verslaggever J. Bos drukt zich uiterst beschaafd uit. De uitstraling van gemeente had in mijn beleving van “gaat U maar rustig slapen, gepeupel wij regelen wat goed voor u is” (vrij naar minister-president Colijn vlak voor de WO II)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ben Jonker - fr.vz. CDA Raad Amstelveen

    De heer Stroobants zegt graag in debat met de Raad te willen treden. Opmerkingen als de Bovenkerkerpolder is pas 242 jaren oud, waarom hebt u zelf niet de grond gekocht, in plannen uit 1988 komt de golfbaan al voor in het noordelijk deel van de Bovenkerkerpolder en waarom hebt u toen geen bezwaar gemaakt zijn ongepast volgens zijn actiegroep. Ik zou graag vernemen wat voor debat hem dan voor ogen staat. Vermoedelijk vindt hij deze reactie ook ongepast.

      /   Beantwoorden  / 
  3. golffreak

    Hr Bos en Hr Aselbergs, jammer dat u niet de beledigende opmerkingen in juni jl van de heer stroobants tegen dezelfde commissieleden aanhaalt.

    Misschien ligt daar de basis?

      /   Beantwoorden  / 
  4. A. Lert

    Met permissie. Sommige politieke partijen werpen rookgordijnen op om de burgerinitiatieven de nek om te kunnen draaien. Zo worden er oude paarden van stal gehaald om huidige argumenten kracht bij te zetten. Het gaat vooralsnog ook niet zozeer om de vraag voor of tegen. De tegenstanders wordt iets verweten dat de gemeente zelf in de hand werkt, namelijk weerstand. Het gaat om de MANIER van communicatie en de verantwoording die de gemeente neemt participatie-initiatieven van bevolkingsgroepen serieus te nemen, en daar ontbreekt het nu schromelijk aan, nu op voorhand vaststaat dat de golfbaan in de ogen van PvdA, CDA en VVD er hoe dan ook moet komen. Vergelijk het met Balkenende die in de Kamer voortdurens roept: “U moet niet zo zeuren, weest vrolijk!”. Een soort paniek reactie in de trant van houdt ons in Godsnaam niet tegen we doen het toch zo goed?! De overheid stelt zich alszodanig heel erg kwestbaar op, en waarom??

      /   Beantwoorden  / 
  5. A. Lert

    Misschien moet er maar eens bij Provinciale Staten aan de bel worden getrokken over bestuurlijk Amstelveen. Want waar komen de duistere krachten vandaan die de zuiverheid van het debat hebben aangetast? Niet de tegenstanders, want die zijn gemotiveerd tegen. Zijn er soms belangen, afspraken die wij burgers niet kennen? En waarom die agressie van de politiek richting vragenstellers???? Misschien kan CDA en/of BB
    dit uitleggen op een fatsoenlijke manier??

      /   Beantwoorden  / 
  6. golffreak

    Bel maar raak, daar gaan de Prov. Staten niet over.Jammer dat de tegenstanders zich zo ontzettend snel geirriteerd gedragen. Net een klein wiens speeltje is afgepakt en zijn zin niet krijgt….

      /   Beantwoorden  / 
  7. A. Lert

    Overigens stel ik vast dat u de reacties niet leest, maar lukraak commentaar levert.
    U kunt beter stoppen met dit forum als u zo simpel blijft redeneren. Ik hoop toch niet dat het door u gehanteerde niveau, zo langzamerhand kenmerkend voor voorstanders van het golfcentrum synoniem is voor de echte golfadepten. Daar verwacht ik meer inhoudelijke reacties van. Adieu!

      /   Beantwoorden  / 
  8. golffreak

    Oeps, dat was zeker tegen uw zere been. Wellicht dat u bij de heren en dames van Golf-o-drama behoort. Die willen namelijk ook maar een ding horen en al het andere juist niet. Dat is jammer, dan krijg je namelijk geen dialoog. Oh ja, au revoir.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Burger MET hersens

    EN uw echte naam weten we nu ook wel….
    (Ger Loogman misschien). Niet iedereen die een beetje nadenkt hoeft meteen bij een actiegroep te zitten hoor ! Wellicht wilt u overwegen uw toon een beetje aan te passen want u begint echt onbeleefd te worden. Is dit onmacht van uw kant wellicht ?
    Rustig maar meneer Loogman, de ondernemer wint toch altijd en anders koopt u toch een paar politici om… of had u dat al gedaan ? oeps…)

      /   Beantwoorden  / 
  10. golffreak

    Voor de goede orde: ik kan u verzekeren dat ik niet de heer of mevrouw Loogman ben. Maar, een bewoner uit Waardhuizen, maar zeg ik niet…

      /   Beantwoorden  / 
  11. Jan Demming

    De heer Jonker (CDA) stelt hierboven, net als op dinsdag 19 oktober tijdens de commissievergadering, precies dezelfde domme vraag: “Waarom hebt u de grond niet zelf gekocht?” Ik zou me voor kunnen stellen dat, in tegenstelling tot een rijke ondernemer, niet elke particulier het geld heeft om een lap grond van 55 hectare te kunnen kopen. Misschien dat een raadslid zo’n bedrag wel kan ophoesten. In dat geval wil ik in overweging nemen om ook zitting te nemen in de gemeenteraad, maar dan niet voor het CDA!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.