Raat weigert ‘lawaai-vergunning’ GVB

Herbert Raat

De gemeente heeft geen ontheffing voor nachtelijke geluidhinder wegens werkzaamheden verleend aan Amsterdamse vervoerbedrijf GVB. Wethouder Herbert Raat van handhaving en vergunningen (VVD) weigerde die omdat zij pas een paar dagen van tevoren werd aangevraagd, namelijk op 31 oktober. Het was de bedoeling op zondag 6 november aan het tramspoor tussen de haltes Poortwachter en Brink ’s nachts te gaan werken, wat tot 11 november zou duren.

Er zou van tien uur ’s avonds tot zes uur ’s morgens (lawaaiig) worden gewerkt. Per brief had het GVB de omwonenden wel gewerkt, maar de gemeente was niet eer in staat aankondiging te doen op de Gemeentepagina in het Amstelveens Nieuwsblad.

“De gemeente vindt het belangrijk, dat wij onze inwoners vooraf goed en tijdig informeren”, schrijft Raat aan de gemeenteraad. “Dat het GVB de omwonenden reeds per brief geïnformeerd heeft, doet niet af aan onze zorgplicht om inwoners te informeren over dit soort werkzaamheden in de openbare ruimte.”

Vandaar zijn weigering. Er wordt nu door ambtenaren gepraat met het GVB over het vervolg van de procedure. Er komen nog meer werkzaamheden aan in Amstelveen. Raat wijst op de Amstelveenlijn en de verbreding van de A9. “Wij streven ernaar onze inwoners en ondernemers goed en tijdig te informeren, zodat zij niet tegen onverwachte werkzaamheden aanlopen”, schrijft hij.

 

Lees ook:VVD-er wil betere communicatie over A9
Lees ook:Gemeente dreigt met dwangsom ‘onveilig’ huis
Lees ook:Raat: ‘Geen bijeenkomst in zomer over zendmast’
Lees ook:Laatste kans voor pizzeria met stankoverlast
Lees ook:Petitie tegen A9 volgens Raat vol onjuistheden

Eén reactie op “Raat weigert ‘lawaai-vergunning’ GVB

  1. Gerben

    Dank, als de verbouw er met succes niet langer van duurt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.