Website overzicht voorzieningen ouderen

101 (3)Onder het motto ‘Ouder worden in Amstelveen’ zijn gemeente en haar adviesorgaan Seniorenraad bezig de bestaande voorzieningen voor de doelgroep duidelijk te communiceren in een handzaam overzicht. Op maandag 29 augustus gaat een speciale website daartoe de lucht in.

Overigens heeft in de gemeenteraad de Ouderencombinatie (OCA) aangedrongen op hogere bankjes in de openbare ruimte, omdat ouderen moeilijk uit de meeste nu bestaande exemplaren kunnen komen.

Wethouder Peter Bot heeft beloofd daar zoveel mogelijk rekening mee te gaan houden. Maar het nu voorbereide overzicht gaat veel verder en is bedoeld om senioren en mensen in hun omgeving te wijzen op wat er allemaal aan regelingen en voorzieningen bestaat in de gemeente.

De speciale website biedt informatie over wonen voor senioren, hulp bij klusjes in huis, maar ook tips over activiteiten, cursussen, sport en ontspanning. Door de voorzieningen te clusteren op één plek wordt het voor ouderen meer overzichtelijk, zodat zij kunnen kijken wat bij hen past.

 Tennisbaan

Volgens wethouder Herbert Raat van Zorg (VVD) is de gemeente trots op haar ouderen, maar zijn er wel grote verschillen binnen die groep. “De één staat bij wijze van spreken nog dagelijks op de tennisbaan en de ander heeft wat meer hulp nodig. In de gemeenteraad is ook aandacht gevraagd over dit onderwerp door verschillende partijen. We hopen dat door deze campagne nog meer ouderen gebruik gaan maken van de voorzieningen,” zegt hij.

Volgens voorzitter Pim Golta van de Seniorenraad is er genoeg te doen in Amstelveen, maar weten dat vaak niet. Daarom heeft de raad met de wethouder gesproken over het beter bereiken van oudere inwoners. “Deze campagne is een proef”, zegt hij. “We kijken hoe die werkt en passen de middelen zo nodig in de toekomst aan.”

De Seniorenraad bestaat uit de heren W.F. Golta, R.M. Hooyberg, J. Jannink, B.G. Dinkla, J. Schout, W.G. Hildebrandt en T.C.M. van Emmerik en de dames B.G. Broeze, H.J. Kuiper, M. Ronner en D.A.M. Schilperoord. De voorzieningen zijn van 29 augustus af te vinden op www.amstelveen.nl/ouderen. Ook adverteert de gemeente er mee in lokale media en communiceert zij erover via haar social media kanalen.

 

Lees ook:Gemeente website ouderen 900 keer bezocht
Lees ook:‘Eenzame ouderen’ nog een probleem
Lees ook:Gemeente: geen boodschap aan openbare toiletten
Lees ook:Seniorenraad ‘kritisch op pad’ met participatieverordening
Lees ook:Voorzitter Heizenberg van Seniorenraad treedt af

4 reacties op “Website overzicht voorzieningen ouderen

  1. Rotary-vriendje

    Waar staat Raat ? Toelichting graag.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank

    Wel leuk, maar zijn dit geen schaamlappen om de werkelijke kaalslag binnen de ouderenzorg te verbloemen? De ouderen die op dit moment namelijk echt zorg behoeven hebben geen bal aan zo n website.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mw. A Hovestadt-Cornelissen

    Ouderen in Amstelveen in de thuissituatie kunnen elke morgen gebeld worden of alles oké is? Wordt gratis lid van de telefooncirkels van het Rode Kruis. U wordt dan elke morgen per telefoon gecontroleerd of alles oké is. Voorwaarden is dat u minimaal 2 sleuteladressen heeft en contact opneemt met mw. Hovestadt telefoonnummer 020-6451347. Bellen tussen 8.30-9.30 of 19.00-20.00 uur .

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

      Goed initiatief mevr. Hovestadt.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.