Alle subsidies nu te zien op website gemeente

3232_fullimage_gemeentehuis_570x317[1]Hoeveel gemeentelijke subsidie er naar welke instelling gaat, is sinds enkele dagen voor iedereen duidelijk te zien. Op de gemeentelijke website staat een subsidieregister.

Dat is het gevolg van een door D’66, ChristenUnie, CDA en GroenLinks ingediende motie, die door de gemeenteraad werd aangenomen. Het register maakt inzichtelijk waar het gemeenschapsgeld aan wordt besteed.

Het geeft een overzicht van alle subsidieverleningen, de subsidieontvangers, en de activiteiten, projecten of voorzieningen waarvoor de subsidies zijn bedoeld. De genoemde bedragen kunnen volgens de gemeente afwijken van wat de instellingen werkelijk aan subsidie ontvangen, doordat activiteiten, projecten of voorzieningen minder blijken te kosten dan verwacht. Het Subsidieregister wordt halfjaarlijks geactualiseerd.

Het is gebaseerd op de jaarlijks door de gemeenteraad vastgestelde Programmabegroting. De gemeenteraad heeft in de motie naast het opstellen en publiceren van het register gevraagd om ook op te nemen of het doel van de subsidie daadwerkelijk is bereikt door de ontvangende instanties. In dat kader wordt aangesloten bij de in de programmabegroting en de jaarrekening opgenomen kengetallen en indicatoren in verband met subsidieverstrekking.

 

Lees ook:Openbaar subsidieregister nu al in de lucht
Lees ook:‘Charitatief geld’ uit raadsmotie wordt eindelijk uitbetaald
Lees ook:Openbaar register van subsidies op website gemeente
Lees ook:Gemeente blijft sparen voor toekomst
Lees ook:VVD zet nu toch deur op kier voor bijdrage aan Voedselbank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.