B&W van Amstelveen en Aalsmeer: ambtelijke fusie kan

Nadat zij lang geleden de voordelen al publiekelijk op een rijtje hadden gezet, hebben de college van B&W van Aalsmeer en Amstelveen nu besloten wat zij eigenlijk al besloten hadden:  de gemeenten gaan ambtelijk fuseren. Tenminste als in februari ook de beide gemeenteraden daarmee instemmen. De fusie wordt daarna overigens pas na een jaar Na hun (1 januari 2013) een feit. In een persbericht herhaalt het Amstelveense college weer eens dat de samenwerking voordelig uitpakt, doordat op uitvoeringskosten bespaard en de dienstverlening verbeterd wordt. Volgens burgemeester Jan van Zanen is het juist in deze tijd van bezuiniging goed een “robuuste organisatie op te bouwen”. De besparingsmogelijkheden zijn overigens al eerder onderzocht. En inmiddels zijn de plannen aan de ondernemingsraden voorgelegd, die positief hebben geadviseerd.Beide gemeenten blijven zelfstandig voortbestaan, maar Amstelveen gaat bestuursbesluiten ambtelijk uitvoeren. 2012 wordt een overgangsjaar, waarin Aalsmeerse ambtenaren naar Amstelveen komen. Er blijft in Aalsmeer wel een publieksbalie, waar Aalsmeerders terecht kunnen voor bijvoorbeeld paspoorten, rijbewijzen, vergunningen en WMO-voorzieningen. Waarvoor zij precies allemaal naar Amstelveen moeten is nog onduidelijk. De gemeente doet nog schichtig met de tekst van het besluit door B&W en kwam alleen met een persbericht naar buiten.

Lees ook:Ambtelijke fusie met Aalsmeer naar ondernemingsraden
Lees ook:Ook raad Aalsmeer akkoord met ambtelijke fusie
Lees ook:Aalsmeerse ICT overgedragen aan Amstelveen
Lees ook:Amstelveen en Aalsmeer gaan ambtelijk hecht samenwerken
Lees ook:Transitiekosten ambtelijke fusie € 5,6 miljoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.