Gemeente: dit jaar verlies van ruim 8 miljoen

Hertert Raat

Hertert Raat

Naar verwachting sluit de gemeente dit jaar af met een financieel tekort van 8,2 miljoen, bijna het dubbele van wat begin dit jaar werd aangenomen. Onder meer zijn nu de wachtgelden van een aantal ex-wethouders, samen goed voor een verlies van 1,4 miljoen, in de berekeningen meegenomen. Volgens de SP was die verliespost in het eerste kwartaal al te voorspellen geweest, maar andere fractie en financiën wethouder Raat spraken dat tegen. Het zou inhouden dat de verkiezingsuitslag in maart en de daarop volgende coalitievorming al vooiraf in kaart was te brengen. Een forse tegenvaller voor de gemeente is ook dat het bouwproject Arch is uitgesteld, wat dit jaar een verliespost van een miljoen euro inkomsten aan bouwvergunningen oplevert. Voor het project zijn wel ambtelijke inspanningen geleverd, zei Raat.Voor de wachtgelden was in de eerste zogenoemde tijdvakrapportage van dit jaar een PM post opgenomen. Tekorten op het parkeerbeheer worden het komende jaar weggewerkt door verhoging van de parkeertarieven, kondigde Raat aan. Er staan de gemeente dit jaar geen financiële meevallers te wachten, zei hij in antwoord op een vraag van VVD-fractievoorzitter Noomen.

Aan het begin van dit jaar werd een verlies van vijf miljoen euro voorzien. Daarmee komt de algemene reserve op 24,4 miljoen. Die was op 1 januari nog 32,6 miljoen euro.

Lees ook:SP: ‘Wethouder presenteert IJslands verlies als succes’
Lees ook:Eerste vier miljoen terug uit IJsland
Lees ook:Gemeente pakt miljoenenverlies op bedrijventerrein
Lees ook:Financiele meevaller voor gemeente
Lees ook:Woongroep verliest bijna 16 miljoen

Eén reactie op “Gemeente: dit jaar verlies van ruim 8 miljoen

  1. Karel

    Als de oud-wethouders (Tabak, Hellendall, Pols, Veenboer) nu gewoon een baan weten te vinden, dan is het tekort minder, toch!??? Het is toch normaal dat met wachtgelduitkering krijgt, je ook je best daarvoor doet of hoeft dat hier niet?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.