Gemeente heeft haast met bouw

001[1]De gemeente heeft haast met de start van de bouw van een crematorium op Zorgvlied. Dat meldde wethouder Pols donderdag aan de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM). Oorzaak daarvan is dat het Amsterdamse stadsdeel Zuid een nieuw bestemmingsplan voorbereid voor de omgeving van het Mirandabad. In de procedure daarvoor kunnen bezwaren worden ingediend, wat tot vertraging kan leiden. Eerder wilde het Stadsdeel de bouw van een crematorium onmogelijk maken, maar de rechter stelde in een proces daartegen Amstelveen in het gelijk. Er moet nu alleen een bouwvergunning worden aangevraagd, wijziging of ontheffing van het geldende bestemmingsplan is niet nodig. De bouw van het crematorium en de renovatie van de aula (kosten naar schatting 3,6 miljoen) wordt wat soberder dan oorspronkelijk de bedoeling was, meldde Pols. Dat heeft te maken met de financiële positie van de gemeente.

Volgens Pols dreigt Zorgvlied marktaandeel te verliezen aan andere begraafplaatsen, die wel over een crematorium beschikken. Dat schaadt de exploitatie. De tarieven voor het begraven en de grafrechten zijn volgens Pols afgestemd op de benodigde budgetten voor instandhouding van de begraafplaats.

Lees ook:Strijd om crematorium Zorgvlied duurt voort
Lees ook:Crematorium Zorgvlied gaat 2 miljoen euro kosten
Lees ook:Eindelijk bouw crematorium Zorgvlied
Lees ook:Crematorium miljoen duurder dan verwacht
Lees ook:Zorgvlied poogt mensen met kleine beurs tegemoet te komen

Eén reactie op “Gemeente heeft haast met bouw

  1. Hans van der Liet

    Ik zou wensen dat de gemeente een zelfde voortvarendheid aan de dag legt bij de bouw van een HOED aan de Maritsa. Of is men soms bang dat een te goede gezondheidszorg de aanvoer van nieuwe klanten bij Zorgvlied te zeer remt?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.