IJslandse strop eerst bezuinigen op gemeentelijk apparaat

Als de gemeente, door verlies van 15 miljoen aan de IJslandse bank Landsbanki, financieel in zwaar weer komt, moet zij eerst maar eens gaan bezuinigen op de eigen organisatie. Dat vindt VVD-raadslid Herbert Raat. Hij reageert op uitlatingen van financieel wethouder Hellendall (ook VVD), die tegen de pers heeft gezegd dat – als het geld niet terugkomt – de bouw van een jongerencentrum in Westwijk (7,2 miljoen euro) en een 'topsporthal' (5,7 miljoen) maar op de lange baan moeten worden geschoven of totaal afgesteld. Raat vindt het beter dat niet jeugd en sport het kind van de rekening worden, maar men eerst eens kritisch naar het eigen gemeentelijke apparaat kijkt. Bezuiniging daarop moet volgens Raat het primaire uitgangspunt zijn.


Hij heeft de wethouder gevraagd waarom het college niet dat standpunt heeft ingenomen. “Als we nu heel makkelijk het jongerencentrum en de topsporthal schrappen, heeft dat maatschappelijke gevolgen. Over een paar jaar hebben we dan meer overlast van jongeren op straat in Westwijk, omdat er verder geen plek is. Sportclubs die nu gezamenlijk werken aan een goed sportklimaat in onze stad staan met lege handen omdat de gemeente heeft lopen stunten met een IJslandse bank. Kortom eerst met de stofkam door de eigen organisatie voordat de tegenvaller wordt afgeschoven op de jeugd en sporters in Amstelveen,” aldus Raat op zijn weblog.  

Lees ook:Al het geld, mogelijk met rente, terug uit IJsland
Lees ook:‘Meevaller’ van 51 mille uit IJsland
Lees ook:Politiek geschokt over 15 miljoen gemeente op IJslandse bank
Lees ook:‘Referendum IJsland staat los van bankvordering gemeente’
Lees ook:Nu 8 miljoen terug uit IJsland

6 reacties op “IJslandse strop eerst bezuinigen op gemeentelijk apparaat

  1. Jan Demming

    Begin maar eens met de heer Hellendall op de ‘lange baan’ te zetten. En als er bezuinigd moet worden door zijn geblunder, dan niet op een jongerencentrum en sporthal, maar. Dat zou wel al te gemakkelijk zijn. Durf eens te bezuinigen op asfalt, zoals de N201, waar Amstelveen een bijdrage van 25.000.000 euro aan wil geven.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Vincent

    Dhr. Hellendall is politiek verantwoordelijk hiervoor en hij moet aftreden. Het is niet aan hem dat hij nu nog voorstellen doet over mogelijke bezuinigingen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Johan

    Ik verwacht eerlijk gezegd dat, als puntje bij paaltje komt, de coalitie als een blok achter de VVD-wethouders blijft staan. Er wordt misschien even gesputterd in de gemeenteraad, maar verder gebeurt er waarschijnlijk niks. De gemeenteraad heeft trouwens ook boter op het hoofd. De zogenaamde controlerende taak van die carnavalsvereniging is natuurlijk een lachertje. En informatie over echt belangrijke financiele aangelegenheden wordt doorgaans achter gesloten deuren gegeven. Maar de tijd dat, zoals Hellendall het uitdrukte, in Amstelveen de miljoenen tussen de bureaus klotsten lijkt mij definitief voorbij…

      /   Beantwoorden  / 
  4. A.Zwart

    Jammer als het financiƫle gestunt van de gemeente ten koste moet gaan van sport accomodaties. Echter wat er ook gebeurt, deze domme financiƫle acties van de gemeente zullen nooit ten koste mogen gaan van de bewoners. Dat is de makkelijk uitweg waar de politiek, voorop gegaan door W.Bos, het eerste op teruggrijpt.Hoppa een belastinkje links of rechts en de pot vult zich wel weer.
    No way deze keer. Dan toch maar uitstel van projecten, maar dan alles andere dan sportprojecten. Die moeten doorgaan om tal van redenen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Arnold Sevenhuijsen

    VVDer Herbert Raats heeft groot gelijk. Als eerste diegene eruit die voor dit debakel heeft gezorgt, daarna de ambtenaren eruit die maar wat doelloos rondlopen in het gemeentehuis. Verder kan er efficienter gewerkt worden.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Johan

    Ik zag nergens dat de VVD haar eigen wethouder weg wil hebben, Arnold. Dat moet ik nog zien gebeuren. Jet blijft bij een beetje geschreeuw en daarna sluiten de rijen van de coalitie zich weer, Trouwens de hele gemeenteraad heeft in zijn controlerende taak gefaald. Zoals gebruikelijk

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.