45 miljoen van gemeente naar 1 bank

Hoewel in strijd met haar uitgangspunten voor financieel beleid, gaat de gemeente 45 miljoen euro onderbrengen bij één financiële organisatie. Volgens de verordening over onderbrengen van liquide middelen mag er om het risico te spreiden maximaal 22,5 miljoen bij één debiteur worden uitgezet. B en W wijken daarvan nu af, omdat die ene instelling, vermoedelijk de Rabobank, meer rente biedt dan concurrenten.

De gemeente beschikt aan over een overschot aan liquide middelen na grondverkoop, dit jaar. Er is aan vier banken gevraagd een offerte te doen voor uitzetten van 20 miljoen voor een jaar en 25 miljoen voor twee jaar. Voor beide termijnen bood één bank verreweg de hoogste rente.

De verordening zegt dat maximaal 22,5 miljoen mag worden gestald bij één bank, inclusief dochterinstellingen. Maar volgens B en W is het door fusies bijna niet mogelijk aan die eis te voldoen, tenzij met lagere rente genoegen wordt genomen. Het college zegt niet met welke instelling zij in zee gaat, maar uit de beschikbare informatie blijkt dat het vermoedelijk de Rabobank is.

Lees ook:Weer miljoen uit IJsland terug
Lees ook:Landschap steunen via nieuwe Rabo spaarrekening bedrijven
Lees ook:Rabobank: 80% minder nettowinst
Lees ook:Directeur Rabobank Van der Plas stapt op
Lees ook:Goed jaar voor Rabobank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.