Rabobank: 80% minder nettowinst

rabobank-logo-print[1]Hoewel de nettowinst vorig jaar tachtig procent lager was dan in 2012, zegt de Rabobank Amstel en Vecht toch tevreden te zijn met het behaalde resultaat van ruim 2,1 miljoen. Voor de totale organisatie van de Rabobank was het een woelig jaar, geeft zij toe. Maar de regionale bank zegt ‘op koers’ te zijn gebleven. In 2012 bedroeg de winst ruim € 10,5 miljoen. Het is te lezen in het document Feiten en Cijfers 2013. De ledenraad heeft de cijfers over 2013 deze week vastgesteld.

De baten waren lager en de kosten veel hoger dan in 2012. In totaal bedroegen de inkomsten vorig jaar 51,5 miljoen euro, tegenover 53,2 miljoen in 2012. De lasten stegen van 35,3 naar 42,5 miljoen euro.

Het grootste deel van de nettowinst is toegevoegd aan de algemene reserves. De groei van deze reserves draagt bij aan een verdere verbetering van een gezonde balans, zegt de bank.  ‘De Rabobank Groep voldoet dan ook ruimschoots aan de strenge solvabiliteitseisen die tegenwoordig aan financiële instellingen worden gesteld.’

Van de nettowinst is 76.000 euro beschikbaar gesteld voor de Rabobank Foundation en het Rabobank Coöperatief Fonds, beide voor ondersteuning van maatschappelijke projecten in respectievelijk de wereld en de regio. Hierdoor vloeit een deel van de winst van de bank terug naar de samenleving.

De bank beschouwt de virtualisering van de dienstverlening als een van de grootste veranderingen in de geschiedenis van het bankwezen. Omdat de meeste mensen hun bankzaken inmiddels via smartphone of internet regelen, heeft de Rabobank kantoren moeten sluiten en is geïnvesteerd in het verbeteren en uitbreiden van de online dienstverlening, zegt zij.

Bij de regionale bank sloten zich in het verslagjaar 310 startende ondernemers aan. De Rabobank zegt de vorig jaar sterk in de aandacht gekomen crowd funding en kredietcoöperaties toe te juichen, al concurreren die soms met de eigen dienstverlening. De bak zegt te onderzoeken hoe zij daarin een rol kan spelen. Dat past volgens haar bij de visie op het maatschappelijke belang van communities.  

Lees ook:Netto winst Rabo stijgt met 64 procent
Lees ook:Directeur Rabobank Van der Plas stapt op
Lees ook:Rabobank: minder winst door kosten fusie
Lees ook:Minimale winst bij Rabobank
Lees ook:Kredietcrisis raakt ook Rabobank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.