Seniorenraad woest over behandeling door B en W

De Seniorenraad heeft voorlopig de handdoek in de ring gegooid. Hij is woedend over de manier waarop het college van B en W de nieuwe verordening voor structurele participatie van de bevolking in de besluitvorming denkt te gaan uitvoeren. De raad, het officiële participatieorgaan van de ouderen, heeft unaniem alle werkzaamheden opgeschort.

B en W hebben volgens voorzitter Niek Heizenberg alle in mondeling overleg met burgemeester Jan van Zanen en tal van geschriften aangedragen suggesties klakkeloos naast zich neer gelegd. Dat blijkt nu uit de door de afdeling communicatie van de gemeente geproduceerde notitie over de uitwerking van de verordening. Om dat in de ogen van de raad ‘onaanvaardbare’ stuk heeft hij overigens zelf moeten vragen. Dat de voorstellen kennelijk in de prullenmand zijn beland, is de raad niet eens meegedeeld, meldt Heizenberg.

Een harde eis van de raad was dat die uit vijftien in plaats van elf leden zou moeten bestaan. Ook wil hij een ruimer budget hebben dan de nu uitgetrokken 12.500 euro per jaar, waarvan hij zelf alle secretariële en andere diensten moet financieren. “Maar over dat geld is in een later stadium nog wel te praten,” denkt Heizerberg. “De stille woede bij ons is vooral veroorzaakt door de manier waarop wij door het college zijn behandeld. Wij zijn gewoon niet goed op de hoogte gehouden van wat er met onze voorstellen gebeurde.”

Het dagelijks bestuur van de Seniorenraad meldt in een brief aan het college dat het alle werkzaamheden opschort tot de vergadering van de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen op 21 september, waar het stuk op de agenda staat. Het DB wil daar inspreken om de commissie er toe te bewegen alsnog wijzigingen in de notitie aan te laten brengen.

Als er geen oplossing komt, dan zullen ‘bestuur en leden van de Seniorenraad zich samen met hun achterban beraden over wat hen te doen staat. Het DB acht het tot zijn spijt geenszins uitgesloten dat alsdan vrijwillige participatie van ouderen in beleidsvoorbereidende processen niet meer mogelijk zal blijken.’

Lees ook:Seniorenraad ‘kritisch op pad’ met participatieverordening
Lees ook:Ook Clientenraad gooit handdoek in de ring uit woede over inspraakregeling
Lees ook:Burgemeester komt woedende Senioren- en Clientenraad tegemoet
Lees ook:Voorzitter Heizenberg van Seniorenraad treedt af
Lees ook:Seniorenraad stelt ervaring boven specialisme

3 reacties op “Seniorenraad woest over behandeling door B en W

  1. h. de Maal

    inspraak door individuele burgers, nauwelijks mogelijk, wordt weinig bekendheid aan gegeven, lijkt erop dat alleen organisaties kunnen inspreken en te weinig door ervaringsdeskundigen, velen weten van de hoed nog de rand en er worden de meest onzinnige dingen uitgekraamd enz..

      /   Beantwoorden  / 
  2. niek heizenberg

    Geachte heer De Maal

    Op uw verzoek zullen we u gaarne informeren over de activiteiten en de ambities van de Seniorenraad als officiëel inspraakorgaan van senioren in Amstelveen.De raad kent een brede-, goed geinformeerde samenstelling met expertise op velerlei terreinen. Vriendelijke groet.

    Niek Heizenberg (voorzitter SR).

      /   Beantwoorden  / 
  3. h. de Maal

    blijf erbij dat gehandicapten en ouderen en anderen als individu moeten kunnen inspreken bij bv. de WMO en NIET ALLLEEN VIA ORGANISATIES…net zoals bij andere zaken…helaas zit er te weinig ervaringsdeskundigheid in de meeste organisaties….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.