Burgemeester komt woedende Senioren- en Clientenraad tegemoet

Seniorenraad en Cliëntenraad krijgen min of meer hun zin. Burgemeester Jan van Zanen heeft 7500 euro extra op tafel gelegd en beide raden mogen 15 leden tellen. Eerder was dat door het gemeentebestuur eigenhandig op elf vastgesteld, waartegen de twee adviesorganen in verzet kwamen.

Van Zanen deed zijn toezeggingen op aandrang van de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen, waarin vertegenwoordigers van de twee raden van hun inspreekrecht gebruik maakten. Beide hadden eerder hun werkzaamheden opgeschort uit protest tegen de in hun ogen onwerkbare situatie die in de uitvoeringsnota van de nieuwe participatieverordening werd geschetst. Zij waren overigens ook kwaad over het feit dat er op geen enkele wijze door de gemeente is gereageerd op hun aanmerkingen en adviezen over de verordening. Plotseling werden zij met de uitvoeringsnota geconfronteerd, waaruit bleek dat daarvan niets was overgenomen.

Overigens had de Seniorenraad 20 mille gevraagd, in plaats van de eerst begrote 12.500. De in zijn ogen extra benodigde 7,5 mille moet nu met de Cliënteraad worden gedeeld. “We gaan het proberen,” reageert SR-voorzitter Niek Heizenberg. De gemeente had nog 7500 euro achter de hand gehouden voor onvoorziene omstandigheden. Die wordt nu gebruikt.

Lees ook:Seniorenraad ‘kritisch op pad’ met participatieverordening
Lees ook:Ook Clientenraad gooit handdoek in de ring uit woede over inspraakregeling
Lees ook:Seniorenraad woest over behandeling door B en W
Lees ook:Gemeente wil af van wirwar adviesorganen
Lees ook:Minder sociale participatieclubs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.