December offensief tegen inbraak gestart

Met het geven van voorlichting over woninginbraakpreventie en  het overhandigen van een tijdschakelaar aan een inwoner van Elsrijk startte burgemeester Jan van Zanen maandag (9 december) het Donkere Dagen Offensief. Het is een gezamenlijk initiatief van enkele stadsdelen van Amsterdam, de gemeente Amstelveen, de woningbouwcorporaties en de politie.

Jaarlijks is er aan het einde van het oude jaar en in de eerste weken van het nieuwe jaar een aanzienlijke stijging van het aantal woninginbraken te zien. Dit blijkt uit politiecijfers. Op grond van deze cijfers wordt het Donkere Dagen Offensief ingezet in 17 wijken in Amsterdam en Amstelveen in de periode van 9 tot en met 28 december 2013. In Amstelveen zijn dat Patrimonium, Elsrijk, Keizer Karel Park Oost en Westwijk Oost.

Het offensief bestaat uit verscherpt politie- en gemeentetoezicht (in Amstelveen wordt het project geïntegreerd in Near Repeat, dat tot 15 februari duurt); specifieke acties van de politie in de wijken en aan de grenzen van de gemeenten; deur-aan-deur buurtvoorlichting over woninginbraakpreventie, inclusief het uitdelen van preventiemateriaal met preventietips en een tijdschakelaar; actieve communicatie via een communicatiecampagne, inclusief de inzet van mobiele tekstkarren. Het offensief is in de daarvoor gekozen wijken kenbaar gemaakt via een bewonersbrief. Voor dit project is subsidie toegezegd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

 

Lees ook:Donkere dagen actie tegen inbraak
Lees ook:Donkere dagen offensief tegen inbraak
Lees ook:Offensief tegen diefstal: 3000 woningen bezocht
Lees ook:Aanpak woninginbraak ook in 2014 prioriteit gemeente
Lees ook:Vuurwerk (sonnet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.