‘Harense toestand’ in Middenhoven voorkomen

Burgemeester Jan van Zanen

Voor de tweede keer in korte tijd werd in Amstelveen een poging ‘Harense toestanden’ te creëren voorkomen. Via social media was opgeroepen zaterdag een Project X feest in Middenhoven te komen bijwonen. Maar extra politie-inzet voorkwam dat het evenement uit de hand liep. Voor het ‘feest’ in het park was geen vergunning aangevraagd en burgemeester Jan van Zanen verbood het. Jongeren werden zaterdagavond via twitter opgeroepen niet te komen. Ook werd een noodbevel afgekondigd, zodat de politie adequaat kon optreden. Verspreid over Amstelveen waren zaterdagavond verschillende groepjes aanwezig. De politie  vroeg enkele tientallen jongeren, die zich probeerden te verzamelen, dringend weg te gaan. Volgens Van Zanen had de oproep naar het feest te komen een lokaal karakter. Toch hebben gemeente, Openbaar Ministerie en politie het zekere voor het onzekere genomen, zegt hij. “Voorkomen is beter dan genezen.  Er was een reële kans dat een oproep voor een ‘feestje’ via Facebook voor een hoop ellende zou zorgen. Daarom hebben de drie partijen besloten tot extra politie-inzet. Gelukkig is alles rustig verlopen en zijn de jongeren, mede door het slechte weer, naar huis gegaan”. Aldus Burgemeester Van Zanen. Eerder werd op de zaterdagavond na de Harense problemen op Plein 60 een Project X Feest te houden. Daar maakten vooral jongerenwerkers van de gemeente snel een einde aan die pogingen.

 

Lees ook:Poging tot Harense toestand op Stadsplein
Lees ook:Strenge aanpak scooteroverlast heeft gewerkt
Lees ook:Extra controles scooters hebben resultaat
Lees ook:Campagne tegen overlast door scooters en brommers
Lees ook:Nieuwe acties tegen inbraakgolf

7 reacties op “‘Harense toestand’ in Middenhoven voorkomen

  1. Frank Bikker

    Tien of 15 jongeren bij elkaar zijn gelijk Harense toestanden? Die gelijk het landelijke nieuws halen? Kijk, dat je goed oplet. Prima! Maar de media kunnen in deze ook lekker overdrijven, zeg.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Oostindisch dove

    Tot voor kort stonden er voor bijna elke snackbar 10 a 15 jongeren, maar toern waren het nog gewoon hangjongeren, tegenwoordig noemen ze hen Project X jongeren

      /   Beantwoorden  / 
  3. PeterPC

    Neer knuppelen dat tuig, samenscholingen van meer dan 2 jongeren direct in de kiem smoren. En Bikker de ras ophitser kan wel wat water boarding gebruiken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Piet

      Beetje last van een najaars depressie ?

        /   Beantwoorden  / 
      1. PeterPC

        Gutmenschen zoals Bikker hebben Nederland in die situatie gebracht.
        Zie wakkerpedia :

        Linkse gutmenschen zijn niet alleen lelijk, ze hebben ook een slecht karakter: zij doen er werkelijk alles aan om Ons Soort Mensen dwars te zitten. Gedogen, pamperen, allochtonen knuffelen, de grenzen wagenwijd openzetten, gratis uitkeringen voor IEDEREEN, het milieu, de multikul, de torenhoge staatsschuld (dankzij Joop den Uyl), de maximumsnelheid, broodgooien, carpoolen, slappe taakstraffen, theedrinken, de klimaatleugen, de privacy, de Volkskrant, de VARA, bovenal: de tsunami van islamisering!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Piet

          Lichttherapie wil nog wel eens helpen ,zonde om je leven te laten verpesten door van die sombere gedachten!

            /   Beantwoorden  / 
          1. Frank Bikker

            Haldol ook.

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.