Campagne tegen overlast door scooters en brommers

Gemeente en politie gaat overlast door jongeren met scooters en brommers steviger aanpakken. Zij starten de campagne Zoek de grens op. Burgemeester Van Zanen en wethouder Veenboer geven dinsdag (14 april) om 15.00 uur de aftrap op het parkeerterrein aan de Sportlaan (tegenover de Acacialaan). In de gemeenteraad is, vooral dor de VVD, herhaaldelijk geklaagd over het overlast en gevaarlijke verkeerssituaties veroorzakende rijgedrag van veel jongeren. De politie gaat scooters nu extra controleren (op de zogenaamde rollerbank) en de gemeente heeft met marketingbureau Combat een campagne ontwikkeld. Via posters, advertenties en educatieprojecten op scholen wil zij jongeren tot ander gedrag bewegen. Onderdeel van de campagne is de wedsite www.zoekdegrensop.nlDaar zijn alle regels voor rijden op scooters te vinden. Ook krijgen alle jongeren die op het raadhuis hun brommerrijbewijs komen halen een  informatiepakket in de vorm van een scooterblok. De stadsregio Amsterdam ondersteunt de campagne financieel.

Combat heeft de inhoud van de campagne besproken met jongeren. Die vertelden vaak de grens op te zoeken en daar ook tegenaan te lopen. Voor velen is de scooter hun kostbaarste bezit, maar door onverantwoord rijgedrag kan dat worden afgepakt.

Volgens de gemeente gedragen de meeste jongeren zich verantwoord, maar sommigen asociaal. Met het project hoopt zij, samen met de politie, een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de scooteroverlast. Ook wordt extra aandacht geschonken aan de toenemende diefstal van brommers.

Lees ook:Strenge aanpak scooteroverlast heeft gewerkt
Lees ook:Extra controles scooters hebben resultaat
Lees ook:Fout geparkeerde scooters en fietsen weggesleept uit Stadshart
Lees ook:Overlast door scooters harder aangepakt
Lees ook:Protesten tegen hangplek voor jongeren

6 reacties op “Campagne tegen overlast door scooters en brommers

 1. P.Godding

  Waarom alleen in Amstelveen?
  Denk dat iedere Nederlander zich hier aan zal dood-ergeren.
  Kan dit niet landelijk ?

    /   Beantwoorden  / 
  1. T.H.Nijssen

   HET IS ZEER JUIST, WAT DE CONSTATERING IS ALLEEN IN AMSTELVEEN.Er had natuurlijk allang fors ingegrepen moeten worden.De ergenis die deze personen veroorzaken loopt in veel gevallen de spuigaten uit tot diep in de nacht, laten zij zich horen. Hermandad moet;( daar gaan ze weer wordt er gezegd)De burger heeft er recht op om in zijn woonomgeving, die dingen te ervaren die het woongenot veraangenamen groot woord.Er wordt al jaren geen (D)aan gedaan hulpeloze burger. Tot het een keer fout gaat zelf regeling. Keihard is de oplossing voor dergelijke verstoorders. Hermandad schaam je niet, wij merken het wel
   binnen kort,( sterkte)

     /   Beantwoorden  / 
 2. jef

  Doe ff relaxed zeg jesus

    /   Beantwoorden  / 
 3. maltje

  Natuurlijk is dit vervelend voor oudere burgers, maar velen onder hun (waaronder ikzelf) moeten zich ook realiseren dat ze vroeger ook rond pleurden op hun Tomas of Kreidler. En dat ze aan elkaar stoere verhalen hoe ze aan de politie wisten te ontsnappen vertelden of treurig deden over een in beslag (opgevoerde) genomen brommer. Nu maken ze er een heleboel kak van, maar vroeger had nagenoeg iedere jongere > 16 een brommer en dat is nu lang niet meer het geval. Het probleem is dus minder geworden.

    /   Beantwoorden  / 
 4. peter

  Nog nooit een tomas, puch of kreidler gehad. Ik fietste gewoon, zoals elk normaal kind. En dat tuig (jeugd en volwassenen)momenteel of de fiets of brommer mogen ze wat mij betreft eraf schieten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. bakker bik

   Jij een fiets, hoogstens een driewieler, want anders viel je om door te veel limonadegebruik.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.