Eerste ster veiligheidskeurmerk Van der Hooplaan

Staande op voorgrond wethouder Groot. Verder v.l.n.r.: Bart Righarts, Wilma Netjes, Ron van ’t End (allen)Netjes Beheer, Ruth Rutten (brandpreventie gemeente), Jan Pieter Koopman (politie), Ton Steven (Herba Drogist), Maarten Duijn (HBD) en Cor Mulder, voorzitter winkeliersvereniging en werkgroep KVO (Martha de Groot). Foto: Amstelveenweb.com.

Het hoofdbedrijfschap detailhandel reikte vrijdag (20 januari) de eerste ster uit van het keurmerk Veilig Ondernemen voor het winkelgebied Van der Hooplaan. Symbolisch ontving wethouder Jan-Willem Groot (economische zaken) die, maar de onderscheiding was een bekroning op de samenwerking van gemeente, politie winkeliers en de eigenaar Netjes Beheer van een groot aantal winkels. De ster symboliseert een mijlpaal in het veiliger maken van winkels, winkelcentra en hun directe omgeving en is een onderdeel van het keurmerk. Een jaar geleden begon samenwerking tussen winkeliers en instanties. Zij maakten een analyse over de veiligheid en leefbaarheid in het gebied, hielden een schouw en troffen vervolgens al een reeks maatregelen.Groot (CDA) noemde de samenwerking tussen de verschillende partijen van essentieel belang voor verhogen van de veiligheid in de lokale winkelgebieden. De winkeliers waren volgens hem bijzonder gemotiveerd om te starten met dit veiligheidstraject.  Om ook de omgeving veiliger te maken is nu ook de renovatie van een flat ter hand genomen en wordt de winkelstrip opgeknapt. “Hoewel het winkelgebied bekend staat als veilig worden er komende tijd meer maatregelen uitgevoerd,” zei Groot, die verder wees op het belang van aangifte doen door winkeliers als zij een misdrijf meemaken. De gemeente stelt subsidies beschikbaar voor ondernemers die een veiligheidsscan laten uitvoeren om hun winkel of pand beter te beveiligen.

De gemeente stimuleert sinds 2008 de verkrijging van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor alle winkelcentra. Een KVO-traject richt zich op het in kaart brengen van onveiligheidfactoren en vervolgens een actiegerichte aanpak. Het KVO is een samenwerking tussen ondernemers en hun personeel, politie, brandpreventie en gemeente. www.hbd.nl/kvo of www.amstelveen.nl/veilig

Lees ook:Tweede ster veilig ondernemen Bankrashof
Lees ook:Twee winkelcentra hoger op ladder veiligheid
Lees ook:Derde ster voor winkelcentrum Waardhuizen
Lees ook:Tweede ster veilig ondernemen winkelcentrum Waardhuizen
Lees ook:Vierde ster Veilig Ondernemen voor Stadshart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.